Reijnen: ‘Vaak zijn het de spitsen die worden verkozen’

20 november 2016

FC Groningen won zaterdagavond met 2-1 van ADO Den Haag en boekte daarmee de tweede thuiszege op rij. Voor verdedigers Etiënne Reijnen en Hans Hateboer een wedstrijd die ze niet snel zullen vergeten. Reijnen werd uitgeroepen tot Essent Man of the Match en Hateboer maakte zijn eerste eredivisiedoelpunt voor de FC.

Etiënne Reijnen werd zaterdagavond voor het eerst door de supporters in het Noordlease Stadion uitgeroepen tot man van de wedstrijd. “Dat is mooi en het voelt goed,” zegt Reijnen. “Vaak zijn het de spitsen die worden verkozen. Het is hartstikke mooi en het ging ook lekker vandaag, met mij en met het hele team. We hadden het onszelf wel gemakkelijker kunnen maken door meer de scoren. Daarin doen we onszelf tekort, maar al met al hebben we terecht gewonnen.”
 
Twee assists
Reijnen dankte de titel mede aan twee assists die hij gaf bij beide Groningse doelpunten. Na tien minuten spelen kopte hij de bal door op collega-verdediger Hans Hateboer die binnen schoot. “Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en ik vroeg nadrukkelijk om de bal. Die probeer je dan voor het doel te leggen en gelukkig lukte dat. Ik was blij dat we scoorden.”
 
De tweede assist op de treffer van spits Tom van Weert was bewuster. Reijnen eiste de bal op, dribbelde in en loerde op de aanvaller om hem weg te steken. “Ik kwam op met de bal en was aan het wachten tot Tom zou gaan, om de steekbal te geven. Dat had ik al in mijn hoofd, maar het duurde even voordat hij de loopactie maakte. Uiteindelijk liep hij en was de timing perfect, al moet het dan nog wel even worden afgemaakt.”
 
Kopbal
De Groningse nummer 6 had zijn avond nog extra kunnen bekronen met een doelpunt, maar zag de kopbal in de eerste helft op formidabele wijze worden gekeerd door de Haagse doelman. “Ik snap daar niks van,” lacht Reijnen. “Beter dan dit kon ik de bal niet raken en toen ik kopte, had ik het gevoel dat het een treffer zou zijn. Ik liep al weg, maar zag dat de keeper de bal stopte. Daar baalde ik wel even van, maar uiteindelijk kun je niet anders dan klappen voor doelman. Dat heb ik hem na afloop ook gezegd.”
 
Hateboer
Rechtsback Hans Hateboer scoorde al eerder voor FC Groningen, maar is na zijn treffer tegen ADO Den Haag ook in de Eredivisie van de nul af. “Eindelijk,” verzuchtte Hateboer. “Het is leuk dat de verdedigers deze keer betrokken zijn bij de goals. Ik heb de goal teruggezien en moet wel bekennen dat de verdediger de bal van richting veranderde.”
 
Hateboer beaamde dat de FC zichzelf te weinig beloonde door in de eerste helft niet vaker te scoren. “We kregen wel vijf grote kansen, maar ze gaan er dit seizoen moeilijk in. Maar we moeten ons pas zorgen gaan maken als we de kansen niet meer krijgen. We hebben thuis nu twee keer achter elkaar overtuigend gewonnen en dat geeft een goed gevoel.”

_MG_8636hateb

Laatste nieuws