string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Reijnen: ‘Overwinning hadden we echt even nodig’.

Vrijdag 05 februari 2016 om 13:51

Etiënne Reijnen is één van de spelers die zondagmiddag in Euroborg tegen zijn oude club speelt. De FC-verdediger stond zelfs in deze editie van de Eredivisie nog eens binnen de lijnen voor SC Cambuur. Middenvelder Simon Tibbling hoopt dat zijn ploeg de vorm van afgelopen zaterdag kan vasthouden. Hans Hateboer heeft van alle veldspelers van Groningen de meeste speelminuten.

Etiënne Reijnen was blij dat zijn ploeg afgelopen zaterdag in Zwolle weer eens een overwinning pakte. “Het waren niet alleen de drie punten, maar ook de manier waarop,” aldus Reijnen. “We speelden zoals we tijdens het trainingskamp ook al hadden gespeeld. Dat we meteen na de winterstop zo dik van Utrecht verloren, hadden we echt niet verwacht. Daarna hebben we tijd nodig gehad ons te herstellen. We hadden die overwinning van zaterdag echt even nodig.”
Uitstralen
Reijnen kent alle ins en outs van de komende tegenstander. “Het is de club waarmee ik de voorbereiding van het seizoen heb meegemaakt. Het is simpel; als zij een wedstrijd spelen dan kijk ik. Ze hebben wat wisselingen gehad in de afgelopen weken, maar hun spelopvatting zal er niet door veranderen. Het is een ploeg die graag ook zelf aan het voetballen wil komen, uit en thuis. Maar wij zullen vooral naar onszelf moeten kijken. We hebben al bewezen dat we in de Eredivisie thuis van iedereen kunnen winnen. En dat moeten we zondag in Euroborg ook weer uitstralen.”
Mentaliteit
Simon Tibbling was vorige week tegen PEC Zwolle de Groninger met de meeste passes. De middenvelder verzond 59 keer de bal en daarvan kwam 93 procent aan bij een medespeler. “Een wedstrijd ontwikkelt zich altijd op een bepaalde manier en tegen PEC deden we het als team heel goed. Dan is het niet moeilijk om daarin mee te gaan. We moeten zorgen dat we er zondag tegen Cambuur ook weer staan.”
De tegenstander uit Leeuwarden kent een lastig seizoen waarin het de punten hard nodig heeft in de strijd om lijfsbehoud. “Je ziet vaak bij teams die onderin de competitie staan dat er een geweldige mentaliteit is om te vechten voor elk punt,” zegt de Zweed. “Het is belangrijk dat je dat soort teams geen lucht geeft, direct druk zetten en aan de bal zorgvuldig en goed spelen.”
Aansluiting
Hans Hateboer is de veldspeler bij FC Groningen die de meeste speeltijd heeft gemaakt in dit seizoen. In het programmaboekje blikt de verdediger vooruit op zijn 29ste wedstrijd voor de FC van dit seizoen. “We moeten er volle bak op klappen en kansen blijven creëren. We moeten winnen om de aansluiting te houden met de andere clubs in het linkerrijtje. We hebben een sterke selectie. De kwaliteiten van de spelers liggen dicht bij elkaar en daardoor is er veel concurrentie op alle posities. Dat helpt om elkaar allemaal naar een hoger niveau te tillen.”

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard