string(9) "claudebot"

Reijnen: ‘In bekervoetbal moet je vol aan de bak’.

Woensdag 23 september 2015 om 22:31

FC Groningen trad woensdag als titelverdediger aan in de tweede ronde van het bekertoernooi. Etiënne Reijnen mocht in de wedstrijd tegen FC Twente in de basisopstelling beginnen. De verdediger vocht veel fysieke duels uit met zijn directe tegenstanders en was na afloop van het bekerduel zeer blij met de overwinning.

Reijnen viel zondag in de tweede helft in en was tegen AZ al belangrijk met verschillende verdedigende acties. Tegen FC Twente stond de verdediger wederom zijn mannetje. De Zwollenaar constateerde wel dat er een groot verschil zat in de eerste en de tweede helft.
Alles geven
“Het waren twee totaal verschillende helften. De eerste helft was het niet goed. We wilden direct druk zetten, maar dat kwam er niet uit. In de tweede helft wisten we dat het anders moest en hebben we ook de kwaliteit in het team waardoor dat is gelukt. In bekervoetbal moet je gewoon vol aan de bak en moet je alles geven.”
Als excuus voor de mindere eerste helft kan het drukke speelschema worden aangewezen, maar daar wil Reijnen niets van weten. “Het schema is zwaar, maar daar moeten we niet over zeuren. FC Groningen heeft vorig jaar keihard gestreden voor Europees voetbal en als je dat dan hebt gehaald is het fantastisch om zoveel wedstrijden te spelen.”
Resultaat
Lang stilstaan bij het verschil in beide helften heeft volgens de verdediger ook niet veel nut. “We de eerste helft wel blijven door analyseren,” stelt Reijnen, “maar het gaat in de beker puur om het resultaat. Die is top want we hebben gewonnen en ik denk dat iedereen hier vooraf blind voor had getekend. We zijn blij dat we een ronde verder zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus