string(9) "claudebot"

Reijnen: ‘Geweldig dat er zoveel supporters meegaan’.

Dinsdag 27 oktober 2015 om 14:00

FC Groningen neemt het als titelverdediger in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi in de Galgenwaard op tegen FC Utrecht. Etiënne Reijnen maakte nog geen deel uit van het team dat zich vorig jaar tot bekerkampioen kroonde, maar won de prijs eerder in zijn carrière met AZ. Albert Rusnak scoorde afgelopen zondag de eerste competitiegoal op vreemde bodem van dit seizoen. De Slowaak heeft zijn vorm naar eigen zeggen teruggevonden.

Na de winst tegen FC Twente staat er woensdagavond weer een bekerwedstrijd tegen een Eredivisionist op het programma. “Je kunt ook loten tegen amateurs en je hebt in het verleden gezien dat de loting heel belangrijk kan zijn,” zegt Reijnen. “In het seizoen dat wij met AZ de beker wonnen, kwamen we de eerste rondes gemakkelijk door. PEC Zwolle had dat en FC Groningen vorig jaar ook.”
Kans krijgen
“Dit seizoen is het anders, veel goede ploegen spelen direct al tegen elkaar, maar ik vind het persoonlijk wel mooi om weer tegen FC Utrecht te spelen. We hebben wat goed te maken daar, weten wat het is om de beker te winnen en zijn gebrand om weer in het bekertoernooi te presteren.” Eerder dit seizoen werd FC Groningen vrij eenvoudig aan de kant geschoven door de Domstedelingen. “Het is mooi om weer een kans te krijgen. We creëerden te weinig, maar hebben van die wedstrijd geleerd. We hebben vertrouwen dat we er morgen kunnen winnen.”
De FC wordt in de Galgenwaard gesteund door ruim 500 Groningen-supporters. Reijnen denkt met een goed gevoel terug aan de wedstrijd tegen Slovan Liberec waar ook een gigantische FC-aanhang meereisde. “Dat was fantastisch, het voelde als een thuiswedstrijd. Het is geweldig dat er weer zoveel supporters meegaan en zoiets hoort ook bij een belangrijke bekeravond.”
In vorm
Albert Rusnak maakte zondag het eerste competitiedoelpunt op vreemde bodem tegen NEC. “Jammer genoeg leverde het niet de drie punten op, maar ik was blij met mijn eerste doelpunt van het seizoen,” zegt Rusnak. “Sinds de interland van Jong Slowakije tegen Jong Oranje waarin wij wonnen, voel ik dat ik terug in vorm kom. Iedere voetballer heeft wel eens een periode waarin het wat lastiger gaat, maar ik ben in mezelf blijven geloven. Dat is het belangrijkste.”
Rusnak was in de Rotterdamse Kuip tijdens de finale van vorig jaar de grote man met twee doelpunten. De Slowaak verwacht een moeilijke wedstrijd in Utrecht. “Het is een sterke tegenstander met veel kwaliteit. We nemen beide de bekerwedstrijd heel serieus en we willen heel graag door. In één week hebben we het eerste punt ooit in de Europa League gehaald en het eerste punt in een uitwedstrijd van de competitie. We weten in ieder geval zeker dat er een winnaar komt en we willen erg graag door naar volgende ronde. Daar gaan we vol voor.“

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus