string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Reijnen: ‘Geen moment angst gekend’.

Woensdag 25 november 2015 om 20:33

Verdediger Etiënne Reijnen zat naast trainer Erwin van de Looi aan tafel bij de officiële persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Olympique Marseille. Reijnen gaf aan het ontzettend jammer te vinden dat er geen supporters van FC Groningen in het Stade Vélodrome aanwezig mogen zijn. Ondanks de aangescherpte veiligheidsmaatregelen, voelt de verdediger geen angst.

Zowel in Braga als in Liberec waren de FC fans verbaal duidelijk aanwezig en een enorme steun voor het elftal. Donderdagavond zal het uitvak bij Olympique Marseille helaas leeg blijven. “Het is sneu dat er geen supporters mee mogen,” meent Reijnen.
“Sneu voor ons, maar zeker ook voor de fans zelf. Het is niet zo dat dit soort wedstrijden wekelijks voorbij komen. Of het daadwerkelijk invloed heeft op de wedstrijd, zal morgen op het veld moeten blijken, maar ik had liever een vol uitvak gezien.”
Veilig
Op het vliegveld en ook rondom het stadion van Olympique Marseille is de veiligheid vanwege de aanslagen in Parijs van anderhalf week geleden, aangescherpt. Reijnen heeft echter geen angst gevoeld in het zuiden van Frankrijk. “Ik heb me de gehele reis veilig gevoeld en geen moment angst gekend. Alles is vandaag perfect geregeld en natuurlijk hebben we het er thuis even over gehad. Heb je er wel even bij stil gestaan dat wij ook naar Frankrijk moeten, maar we hebben een goede reis gehad en alles is prima verlopen.”
Topspits
Olympique Marseille heeft een historie van vele topspitsen. Onder andere Jean-Pierre Papin, Didier Drogba en Loïc Remy hebben allen in het shirt van l’OM gespeeld. De nieuwe ster aan de kant van de Fransen is de Belg Michy Batshuayi. Volgens Franse media kan de aanvaller in de nabije toekomst de nieuwe financiële klapper worden die voor veel geld naar een topclub verkast. Mocht de Belg spelen, kan het zomaar de directe tegenstander van Reijnen zijn.
“Hij is een goede spits, compleet en heeft alles in huis,” zegt Reijnen. “Er loopt hier altijd wel een goede spits rond en het is fantastisch om je tegen zulke aanvallers te mogen meten. Dat je de kans krijgt om je op een platform als deze tegen grote spelers te laten zien, is geweldig.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’