string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Reijnen en Larsen mee naar Eindhoven.

Vrijdag 14 augustus 2015 om 17:41

Trainer Erwin van de Looi heeft zondagmiddag tegen PSV de beschikking over Etiënne Reijnen en Kasper Larsen. Zij zullen zaterdag met ‘de achttien’ afreizen naar Noord-Brabant. Vrijdagmiddag kreeg FC Groningen groen licht, omdat beide transfers voor 12.00 uur waren afgerond.

Van de Looi had donderdag en vrijdag te maken met drie mutaties in de eerste selectie. “Het zijn hectische dagen, zo halverwege augustus. Woensdag speelden we tegen FC Twente en gisteren (donderdag – red.) kwam alles in een stroomversnelling. Het vertrek van Eric Botteghin naar Feyenoord en de komst van Etiënne Reijnen en Kasper Larsen.”
Over de wedstrijd tegen FC Twente had Van de Looi een ‘dubbel gevoel’. “We hebben goed gespeeld, met een duidelijke lijn in ons spel en dominant. We gaven achterin ook nog eens heel weinig weg en is jammer dat we ‘slechts’ op 1-1 bleven steken. We hebben qua spel wel voldoende aanleiding om op de afgelopen twee duels voort te borduren.”
Tegenstander
Twee weken na de verloren strijd om de Johan Cruijff Schaal is FC Groningen klaar voor revanche in Eindhoven. “De moeilijkheidsgraad ligt iets hoger, omdat we nu in Eindhoven spelen. Zij hebben ook de beschikking over meer spelers en bovendien heeft PSV iets recht te zetten na de 2-2 tegen ADO Den Haag.”
“Guardado zal gaan spelen in plaats van Hendrickx en daardoor komt er meer kwaliteit in hun ploeg. Het is echter ook een ander type, en dat biedt dan weer mogelijkheden voor ons. De balans in de ploeg wordt daardoor immers anders. Met Lestienne in plaats van Locadia komt er meer dreiging vanaf de vleugels bij hun.”
Lef tonen
“We zullen ongetwijfeld minder tijd en ruimte krijgen dan twee weken terug in de ArenA. Zij zullen snel iets willen forceren en daarna mogelijk inzakken. Aan ons de taak daar onderuit te voetballen en zonder onnozele dingen te doen lef te tonen. Het is weer een mooie pot voetbal, die we in het vooruitzicht hebben en het is een mooi programma op deze manier.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard