Reijnen: ‘De sfeer was weer zoals ik het hier ken’

17 maart 2017

FC Groningen neemt het zaterdagavond om 18.30 uur in het eigen Noordlease Stadion op tegen Willem II. Een weerzien met voormalig FC-trainer Erwin van de Looi. Verdediger Etiënne Reijnen is met zijn ploeg uit op revanche na de wedstrijd van vorige week en hoopt op eenzelfde sfeer als thuis tegen Ajax.

Reijnen keek vrijdag na de afsluitende oefensessie in het stadion tevreden terug op de trainingsweek. “We hebben goed getraind, veel tactisch,” zegt Reijnen. “Natuurlijk baalt iedereen gigantisch van de wedstrijd van vorige week tegen Roda JC. Daar ben ik echt ziek van geweest en op zo’n moment wil je eigenlijk niets anders dan zo snel mogelijk weer het veld op om te laten zien wat je kunt.”
 
Sfeer
FC Groningen krijgt morgen tegen Willem II de kans om in eigen huis de nare smaak van het verlies in Kerkrade enigszins weg te spoelen. Aan de laatste thuiswedstrijd – tegen Ajax – heeft Reijnen betere herinneringen. “We speelden erg goed en ook op de tribunes was er veel sfeer aanwezig. Het was weer als vanouds, zoals ik het hier ken en het heeft de spelers in die wedstrijd zeker geholpen. Ik hoop morgen op eenzelfde scenario. Wij hebben daar als team een grote rol in en moeten het samen met de supporters doen.”
 
Tegenstander
Erwin van de Looi, de coach van Willem II is een oude bekende van veel spelers in de selectie. Ook Reijnen heeft onder de oefenmeester gewerkt. “Het is leuk om elkaar weer te zien en te begroeten, maar verder niet extra bijzonder. Ze zijn het seizoen moeilijk begonnen, maar hebben het aardig op de rit. Willem II heeft een fysieke ploeg met een fysiek sterke spits. Of het een nadeel is dat Erwin veel van onze spelers goed kent? Ik denk dat dat wel meevalt. Tegenwoordig kijkt iedereen naar elkaar via beelden en kennen de ploegen elkaar door en door. Wij weten ook hoe Willem II speelt. Het is erg lang geleden dat ik door de speelwijze van een tegenstander werd verrast.”

20170305JV4186

Laatste nieuws