string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Regionale Voetbalscholen succesvol gestart.

Zondag 06 september 2015 om 13:48

De vijf Regionale Voetbalscholen van FC Groningen zijn zondagochtend van start gegaan. FC Groningen is vanaf dit seizoen begonnen met vijf Regionale Voetbalscholen in Noord-Nederland. De aangewezen accommodaties behoren allen tot clubs aangesloten bij het Amateurconvenant. Hoofd Jeugdopleiding Paul Raveneau spreekt van een succesvolle start.

In plaats van de een centrale voetbalschool met trainingen op woensdagmiddag, is dit seizoen gekozen voor vijf verschillende locaties en zijn de trainingen op zondagochtend. De vijf locaties voor de regionale voetbalscholen zijn; SV Bedum, VV Hoogeveen, VV LTC, VV Roden en VV Wildervank. Bij de locatiebepaling heeft naast de beschikbare faciliteiten ook de geografische ligging –en daarmee de spreiding in het verzorgingsgebied van FC Groningen – een rol gespeeld.
Raveneau was zondagochtend zelf in Roden aanwezig: “Het was een zeer mooie opening en we zijn zeer enthousiast ontvangen op de vijf verschillende locaties,” aldus de Hoofd Jeugdopleiding van RVO FC Groningen/Cambuur. “Alle jongens waren mooi op tijd en zowel de F-pupillen als de E-pupillen hebben hard kunnen trainen. Het plezier spatte er vanaf.”
De spelers uit de voetbalschool zijn door FC Groningen uitgekozen en krijgen naast de trainingen bij hun huidige amateurvereniging een extra trainingsmoment bij de RVO in het weekend. “Vandaag was het nog even wennen voor de jongens, maar waren de eerste contouren van onze nieuwe visie direct zichtbaar. Het is een goede stap in de goede richting,” meent Raveneau.
Door de voetbalschool onder te verdelen op vijf verschillende locaties is het mogelijk meer aandacht aan een speler te schenken. “Met deze opzet kunnen we de kinderen nog beter monitoren en hebben we meer aandacht voor de jongens. We bieden ze wekelijks een goede training aan op hoog niveau. Ze kunnen zich hierdoor nog beter ontwikkelen en krijgen tevens de kans om te laten zien waar ze in uitblinken.”
Sinds dit seizoen trainen de jongens niet meer op woensdagmiddag bij de voetbalschool, maar is heel bewust gekozen voor zondagochtend. “Het biedt meer rust voor het kind en voor de omgeving. Het leven van een kind is in deze leeftijdscategorie al heel erg bezet en het is belangrijk voor de spelers om zich ook sociaal emotioneel te ontwikkelen.”
“Op deze manier kunnen ze gewoon woensdagmiddag bij hun eigen club trainen met hun vriendjes en is er tijd voor bijvoorbeeld een kinderfeestje. Die werd doorgaans nog wel eens afgezegd voor het voetbal. Daarnaast is de zondag ook praktisch voor de ouders/verzorgers. De accommodaties zijn goed bereisbaar en mensen hebben beter de gelegenheid om aan te reizen. De rust die er heerst, was vanmorgen al merkbaar.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’