Maandag 22 september 2014 om 19:27

In de Nike Eredivisie blijven de A-junioren het goed doen. Ditmaal werd Sparta A1 eenvoudig aan de kant gezet.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 4-0 SPARTA R’DAM A1
1-0 Kasper Oldenburger (6.pen.), 2-0 Sadik Spijodic (32.), 3-0 Juninho Bacuna (60.), 4-0 Sadik Spijodic (65.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Keziah Veendorp, Twan Nieboer, Jim de Leeuw, Gerald Postma (86.Willem Gootjes), Kasper Oldenburger (79.Cedric Main), Niels Stenekes (21.Yassine Zakir), Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic (63.Rutger Etten), Sadik Spijodic.
De A-junioren van FC Groningen bleven ook in hun vijfde wedstrijd van het seizoen ongeslagen. En dat lukte de FC in de Nike Eredivisie nog niet eerder. De thuisploeg kende een droomstart want vrij vroeg in de wedstrijd werd Juninho Bacuna in de zestien vastgepakt. Kasper Oldenburger maakte vanaf de stip geen fout. Na een half uur verdubbelde Sadik Spijodic de voorsprong nadat de doelman van Sparta blunderde door over de bal heen te schieten. Voor rust raakte Bacuna ook nog de paal. Na rust beslisten Bacuna en Spijodic de wedstrijd door hard binnen te knallen. Doelman Erwin Heidekamp stopte nog een strafschop van de Rotterdamse ploeg.
ALMERE CITY FC B1 2-1 FC GRONINGEN B1
0-1 Ebrar Yildirim (30.), 1-1 (53.), 2-1 (65.)
opstelling FCG B1 Jan Wolters, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Daan Wijma (76.Luke Millar), Mathijs Elderman (78.Tim Riksman), Daniel Bouman (78.Jan Hup), Sander de Grote (41.Dennis Molema), Mehmet Gencer, Ibrahim Dumduya, Ozan Kokcu, Ebrar Yildirim (65.Noel Wever).
Met een nipte nederlaag verliet FC Groningen B1 het veld in Almere. Dankzij een treffer van Ebrar Yildirim werd bij rust de leiding genomen. “We speelden een prima eerste helft en kregen zeven 100% kansen. We hadden dus een ruimere voorsprong moeten nemen,” vertelde trainer Marcel van Buuren over de eerste helft. Het missen van de kansen kwamen de gasten duur te staan. Van Buuren: “Na rust ging Almere met veel fysieke kracht opportunistischer spelen. Door een verdedigingsfout en een eigen goal verloren we onnodig.”
FC TWENTE B2 4-1 FC GRONINGEN B2
0-1 Tom van de Looi (2.), 1-1 (12.), 2-1 (47.), 3-1 (60.), 4-1 (71.)
opstelling FCG B2 Bram Pikkemaat, Givancy Phillips (60.Ken Raghoebar), Oege Sietse van Lingen, Luka Prljic, Daphny Phillips, Tom van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Teun Cools (41.Tom Boezerooy), Mark Westra, Martijn van Maastrigt (41.Max de Jong).
De onder-16 ploeg nam in Hengelo snel de leiding. Uit een hoekschop van Daniel Teune kopte Tom van de Looi binnen. “Daarna waren we een aantal malen slordig in onze opbouw waarvan Twente eenmaal profiteerde,” aldus trainer Sander van Gessel. Na een gelijkwaardige eerste helft hervatte FC Groningen de wedstrijd goed. Martijn van Maastrigt zag een doelpunt afgekeurd terwijl Max de Jong in een een-tegen-een situatie miste. “Daarna verloren we de wedstrijd. Slechte organisatie en dekking leidde de 2-1 en vervolgens scoorden zij uit een omschakelmoment. Er had vandaag meer ingezeten.”
FC GRONINGEN C1 1-4 AJAX C1
1-0 Werner Bouma (22.), 1-1 (25.), 1-2 (31.), 1-3 (47.), 1-4 (65.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Alagie Jabbie, Tapmahoe Sopacua, Gabriel Fernando, Mees Gootjes, Nick Kleen (50.Mark Jagt), Werner Bouma, Wilko van der Kooi, Mark te Velde (60.Rick Boyer), Sammy Crowther.
Op Corpus den Hoorn was Ajax C1 een maatje te groot voor de mannen van trainer Hugo Alves Velame. Via Werner Bouma nam de FC de leiding. Nog voor rust hadden de Amsterdammers de achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. Trainer Hugo Alves Velame daarover: “Zij konden goed de vrije man vinden en kwamen er telkens goed uit. Ze speelden slim en maakten het ons moeilijk.” Daarna kreeg Sammy Crowther nog een open kans op de 2-2 maar hij miste. De gasten stelden orde op zaken en wonnen ruim. “Na rust wilden we meer druk op de bal geven maar daar kwamen we niet aan toe. Complimenten voor Ajax dat een goede ploeg heeft,” aldus Hugo.
FC GRONINGEN C2 1-5 ADO DEN HAAG C2
1-0 Remco Balk (8.), 1-1 (14.), 1-2 (35.), 1-3 (61.), 1-4 (63.), 1-5 (67.)
opstelling FCG C2 Nick van Leeuwen (36.Daan Reiziger), Harold Kwant (47.Julian Fluks), Leonel Miguel, Pim Betzema (36.Giovanni Zwikstra), Quinten Anakotta, Max Hamelink, Gerwin Heidema (47.Tariq Lancelot), Jarno Deuring (47.Joris Reiziger), Remco Balk, Jules Anakotta (36.Sven Jager), Joshua Sion (47.Magnus Klaber).
De onder-14 ploeg van FC Groningen leed op het eigen Corpus den Hoorn een kansloze nederlaag. Toch was het de ploeg van trainer Gerard Wiekens die de score opende. Remco Balk trof van dichtbij op aangeven van Gerwin Heidema doel. De gasten uit Den Haag namen langzaam het initiatief over en namen vlak voor rust de leiding. In de tweede 35 minuten was de FC nog eenmaal gevaarlijk. Remco Balk kreeg in de zestien een schietkans maar de doelman wist eenvoudig te redden. In de slotfase drukte ADO het veldoverwicht uit in een aantal prima doelpunten. “We zijn weggeblazen en overlopen. We waren te onrustig aan de bal en kwamen niet aan voetballen toe. Het was allemaal net niet vandaag,” concludeerde trainer Gerard Wiekens.
ATC ’65 D1 0-11 FC GRONINGEN D1
0-1 Yannick Hettinga (3.), 0-2 Romano Postema (4.), 0-3 Joel van Kaam (13.), 0-4 Romano Postema (16.), 0-5 Kian Slor (24.), 0-6 Romano Postema (26.), 0-7 Kian Slor (30.), 0-8 Kian Slor (36.), 0-9 Marshelon Pourier (54.), 0-10 Kian Slor (59.), 0-11 Jesper de Backer (60.)
opstelling FCG D1 Stein Barkhuis, Tijs Mulder, Yannick Hettinga, Daan Scholtens, Jimi van Halen, Job van Dijk, Joel van Kaam, Corvin Braun, Romano Postema, Tom van der Werff, Kian Slor. Wissels: Jort Stuiver, Marshelon Pourier, Jesper de Backer, Nout de Groot, Marco Hut.
In de Eerste Divisie C is FC Groningen D1 momenteel niet te stoppen. Na de 4-0 tegen SC Heerenveen D1 en de 17-0 tegen SC Genemuiden D1 werd ook ATC ’65 D1 met ruime cijfers aan de kant gezet. De aanvallers Kian Slor en Romano Postema waren ook ditmaal verantwoordelijk voor de meeste doelpunten. “Onze aanval was niet te stoppen en we boekten weer een te gemakkelijke overwinning,” zei trainer Arjen Jorritsma.
FC GRONINGEN D2 4-4 DRACHTSTER BOYS D1
1-0 Redzer Veenkamp (3.), 2-0 Luciano Valente (9.), 2-1 (20.), 2-2 (30.), 2-3 (43.), 3-3 Luciano Valente (49.), 4-3 Rida Ajouaou (60.), 4-4 (60.)
opstelling FCG D2 Owen van der Vlag, Stijn Hensema, Emircan Gulge, Redzer Veenkamp, Bastiaan Renkema, Sietze de Klerk, Jamai Bont, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy. Wissels: Rob Vegt, Jesse Glasbergen, Milan Drayer, Revelino Slagveer, Liam Tyler.
Na een knotsgekke slotfase stapten beide ploegen met een punt van het veld. De thuisploeg startte voortvarend en nam binnen tien minuten een 2-0 voorsprong. Daarna ontstond een gelijkwaardige wedstrijd waarin de gasten uit Drachten op slag van rust gelijk maakten en in de tweede helft zelfs op voorsprong kwamen. Via Luciano Valente, die van dichtbij hard uithaalde, kwam de ploeg van trainer Bote Talsma op gelijke hoogte. In blessuretijd gebeurde echter nog van alles. Op aangeven van Valente leek Rida Ajouaou groenwit de drie punten te bezorgen. Uit de aanval daarop kon doelman Liam Tyler de 4-4 echter niet voorkomen.
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR C2 0-2 AZ C2
0-1 (31.), 0-2 (54.)
opstellng SCC C2 Tristan Boersma, Chiel Kuiper, Jens van der Heide, Rik de Boer, Robert Polee (36.Youri Sletering), Thimo Stroop (36.Mark van der Meer), Kevin de Vries, Koen Kribben, Kian Visser, Job Zwager, Feike Zijlstra.
DE GRAAFSCHAP D1 1-4 SC CAMBUUR D1
0-1 Steyn Potma (4.), 0-2 Jorn Jongsma (24.), 1-2 (41.), 1-3 Quinten Lamsma (48.), 1-4 Jorn Jongsma (57.)
opstelling SCC D1 Levi de Ron, Bas Verbree, Willem de Boer, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Jhondly van der Meer, Quinten Lamsma, Tobias Hoogstra, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Milan Smit. Wissels: Maurice Lap, Jorrit Miedema, Xanthi Dijkstra, Andries Venema, Brett Minnema.