string(9) "claudebot"

Record en Zilveren Schoen voor doelman Luciano.

Dinsdag 12 mei 2009 om 14:21

In de 231ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op afgelopen zondag, licht hij de gang van zaken rondom de play-offs toe en zet hij keeper Luciano da Silva in het zonnetje.

“Wat was het afgelopen zondag een prachtige middag in Euroborg! Het begon allemaal met de voorwedstrijd van FC Groningen D1 tegen sc Heerenveen D1, de strijd om de halve finale van de beker. In de slotfase werd op fantastische wijze een 1-2 achterstand omgebogen in winst. Grote held bij de Groningers was Roland Baas. Hij tekende in de laatste minuten voor de beide treffers, waaronder een weergaloze vrije trap.”

Afscheid
“Na de warming-up van het eerste team volgde een emotioneel en respectvol afscheid van Gijs Koopmans, Evgeniy Levchenko en Paul Matthijs. De laatste competitiewedstrijd tegen NAC Breda was prima, met als hoogtepunt natuurlijk de solo en afronding van Andreas Granqvist.”

“In de rust van het met 1-0 gewonnen duel was er andermaal volop entertainment. FC Groningen D2 werd door Martin Koeman gehuldigd vanwege het behaalde kampioenschap en de Gasunie Shoot-out Bokaal werd gewonnen door de 14-jarige Stefan Krijthe uit Doezum.”

Kippenvelmomenten
“Al met al kende de middag dus een aantal kippenvelmomenten. Vanaf deze plaats willen wij onze supporters, sponsors en andere relaties hartelijk danken voor de steun in het afgelopen seizoen. Wij hopen dat we in de play-offs op dezelfde ondersteuning mogen rekenen, zodat we het seizoen helemaal op een mooie wijze kunnen afsluiten.”

“Het woord is gevallen: play-offs. Eindelijk hebben we duidelijkheid. We starten zaterdagavond met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel in Stadion Galgenwaard begint om 20.00 uur. Volgende week donderdag, Hemelvaartsdag, volgt om 14.30 uur de return in Euroborg. Voor deze thuiswedstrijd kunnen seizoenkaarthouders tot en met morgen (woensdag – red.) voor 15 euro hun eigen plaats reserveren. Vanaf donderdag start de vrije verkoop. Een toegangskaart kost dan 17,50 euro.”

Gesol en gedraai
“Afgelopen vrijdag hebben wij via de media kenbaar gemaakt dat we op basis van onze zesde plaats op de ranglijst het laatste Europese ticket voor deelname aan de Europa League, zoals de opvolger van het UEFA Cup-toernooi vanaf volgend seizoen heet, zouden willen opeisen. Aanleiding voor dit standpunt was het gesol en gedraai met de opzet van de play-offs. Wij hebben wel naar de juridische mogelijkheden gekeken, maar onze boodschap was vooral bedoeld om een duidelijk signaal af te geven over de slechte organisatie en communicatie rondom de play-offs.”

“FC Groningen is vanaf het eerste uur een groot voorstander van de play-offs. Het zijn spannende wedstrijden en gebleken is dat sinds de invoering van de play-offs de Eredivisie steeds tot op de laatste speeldag spannend is geweest, omdat er voor de meeste ploegen nog wat op het spel stond. Wij zouden graag zien dat alle clubs én de KNVB de play-offs serieus nemen. Wij gaan ons vanaf nu dan ook, zowel sportief als organisatorisch, richten op het succesvol afronden van de play-offs. Tenslotte staat er Europees voetbal op het spel.”

Luciano
“Dat gaan we proberen in de wetenschap dat we over een uitstekende doelman beschikken. Luciano da Silva heeft afgelopen zondag niet alleen twee clubrecords behaald, hij is ook de winnaar geworden van de Zilveren Schoen in het door de Telegraaf georganiseerde klassement Voetballer van het Jaar. Luciano eindigde achter AZ-spits en topscorer Mounir El Hamdaoui en voor FC Twente-speler Eljero Elia. Luciano zal de prijs op 31 augustus in ontvangst nemen tijdens het jaarlijkse voetbalgala. Vanaf deze plaats feliciteren wij hem met zijn prestaties dit seizoen. Luciano is niet alleen één van de beste keepers in de Eredivisie, hij is bovenal een prettig mens.”

“Ook gisteravond hadden we mooie pr. In Martiniplaza lanceerde de partners van de spelers onder aanvoering van Marjo Jans een speciale tassenlijn voor vrouwen. Wat begon als een sociale activiteit om de binding tussen de spelersvrouwen te versterken, is geëindigd in een bijzonder initiatief. De exclusief ontworpen en geproduceerde tassen worden in speciaalzaken verkocht en de opbrengst is bestemd voor de stichting Spieren voor Spieren.”

Klankbordgroep
“Vorige week donderdag hebben wij samen met de supportersverenigingen de kandidaten gekozen voor de Klankbordgroep. José von Hebel uit Groningen zal de Oosttribune gaan vertegenwoordigen, Henk Dikboom uit Groningen de Noordtribune en Erik Noordhof uit Appingedam de Zuidtribune. Begin juni zullen wij deze mensen nader voorstellen en aangeven hoe er contact kan plaatsvinden. De Klankbordgroep zal gevraagd en ongevraagd signalen, die leven onder het publiek, doorsluizen en ten minste drie keer per seizoen in overleg treden met directie en management van FC Groningen.”

“Morgenmiddag (woensdag – red.) zullen Tom Hiariej en Jeroen Veldmate ieder een school bezoeken om een prijs uit te reiken in het kader van de Actie Tegengif. Scholen in de provincie hebben zich ingezet om het roken onder jongeren te beperken en tegen te gaan. De winnende scholen zijn het Lauwerscollege in Grijpskerk en de Christelijke Scholengemeenschap Groningen.”

Lezing en forum
“Morgenavond (woensdag – red.) zal ondergetekende voor ongeveer 75 belangstellenden een lezing houden tijdens een seminar voor startende ondernemers bij Rabobank Assen-Beilen en donderdagavond vorm ik met Arnold van der Kooi, Ben Haverkort en Alfons Arts een forum voor voetbalclub DSC’65 uit Dalerveen. Gespreksleider tijdens deze avond in café Boerhoorn is sportjournalist Paul Zweverink van het Dagblad van het Noorden.”

“Zaterdagmiddag staat er een mooie voetbalmiddag gepland in Euroborg. In een onderlinge competitie zullen de kampioenen uit de verschillende districten – te weten: FC Groningen D1, AZ D1 en PSV D1 – strijden om het officieus kampioenschap van Nederland. FC Groningen start om 13.00 uur met een wedstrijd tegen AZ. De verliezer van dit duel speelt vervolgens om 14.00 uur tegen PSV. Om 15.00 uur speelt PSV tegen de winnaar van de eerste wedstrijd. Wij nodigen elke voetballiefhebber van harte uit aanwezig te zijn in Euroborg. De Oosttribune is via ingang 2 vanaf 12.00 uur geopend, de toegang is gratis en de horeca verkooppunten zullen geopend zijn.”

FC Groningen Journaal
“Vanaf nu is het FC Groningen Journaal – dat zes keer per seizoen huis-aan-huis in de stad, op Ameland en delen van de provincie wordt verspreid – ook digitaal beschikbaar via onze website. Klik hier voor de vijfde editie van dit seizoen. Na de play-offs verschijnt er nog één uitgave van de krant en ook die is dan digitaal te lezen.”

“Tot slot van deze nieuwsbrief willen we – zonder welke andere club dan ook tekort te doen – opnieuw een kampioen noemen. Wij feliciteren vanaf deze plaats WKE uit Emmen met het behaalde kampioenschap in de zondag hoofdklasse en wensen hen succes in de strijd om het algemeen amateurkampioenschap van Nederland.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’