string(9) "claudebot"

Reacties spelers op toernooi Guimaraes.

Zondag 18 juli 2010 om 19:45

Vrijdag en zaterdag speelde FC Groningen op de vierde editie van het toernooi van Guimaraes. Zondagavond zullen SL Benfica en Vitoria Guimaraes uitmaken wie met de titel aan de haal gaat. Voor de FC zit het toernooi erop. Enkele reacties.

Gonzalo Garcia had een hele FC-fanclub georganiseerd in het Estadio D. Afonso Henriques. “Ik denk dat er wel zo’n 25 supporters op de tribune zaten. Mijn familie woont hier op nog geen 200 kilometer afstand in Santiago de Compostela. Onder meer mijn ouders, grootouders, mijn peetmoeder en de ouders van m’n vriendin waren aanwezig en hebben Groningen gesupport. Zaterdagavond tegen Benfica heeft het team een goede prestatie neergezet. Het was jammer dat ikzelf niet meer kon laten zien. Het was van mijzelf geen goed optreden.”

Voor Shkodran Metaj was het een behoorlijk productief toernooi. De middenvelder scoorde vrijdag met links en zaterdag met rechts en was blij met de Jabulani-bal. “Voor mij persoonlijk is de WK-bal een hele lekkere bal om mee te spelen. Soortgelijke ballen heb ik wel meegemaakt bij de Oranje-teams. Ze zijn lekker om mee te voetballen. En de keepers hebben er inderdaad moeite mee als je ‘m goed raakt.”

Een van die doelmannen was Leonard Nienhuis van FC Groningen, die door de blessures van Luciano da Silva (knie) en Brian van Loo (kuit) tweemaal de volle negentig minuten in actie kwam. Nienhuis: “Het was voor mij een soort debuut op dit hele hoge niveau. Dit soort wedstrijden zijn heel leerzaam voor een jonge keeper. Ik had inderdaad heel veel moeite met deze bal. Vaak heb ik ballen voor de zekerheid naar de buitenkant gestompt, in plaats van afstandsschoten te willen vangen. Het is belangrijk dat af te stemmen met de verdedigers zodat zij de bal verder kunnen wegwerken.”

De keeper stopte binnen ruim een dag twee strafschoppen en zag ook nog eens twee spelers van Vitoria Guimaraes missen in de strafschopserie. “De lekkerste stop was die in de reguliere tijd tegen Guimaraes. Dat gaf veel vertrouwen in die fase. Er zijn toch maar zeven van de elf benut. Een aardige score en daardoor konden we beide series winnen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus