string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Raveneau zwaait af met forse zege.

Dinsdag 26 augustus 2014 om 21:28

De Beloften van FC Groningen hebben dinsdagavond met 5-0 gewonnen van Jong Almere City FC. De eindstand was al bij de pauze bereikt. Arjen Hagenauw tekende voor drie treffers. Jafar Arias en Dino Islamovic maakten de overige twee goals.

Voor trainer Paul Raveneau was het zijn laatste wedstrijd als coach van Jong FC Groningen/Cambuur. Raveneau is per 1 september de opvolger van Peter Jeltema als hoofd jeugdopleiding binnen FC Groningen. Op zijn beurt wordt Raveneau afgelost door Casper Goedkoop die aanstaande maandag zijn debuut zal maken als trainer van de Beloftenploeg.
In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen was de overwinning eigenlijk binnen het kwartier al een feit. Aanvoerder Arjen Hagenauw had zijn ploeg uit een strafschop op voorsprong gezet en scoorde even later ook de 2-0. Jafar Arias rondde vervolgens een voorzet van Dino Islamovic af en zo stond het 3-0.
Halverwege de eerste helft maakten Islamovic zelf de 4-0. Vlak voor de pauze bepaalde Arjen Hagenauw de eindstand op 5-0. Direct na de pauze moesten de gasten met tien man verder na een overtreding van Ravelino Junte op Arjen Hagenauw. Desondanks waren de betere kansen in de tweede helft voor Almere. Jong Groningen speelde slordig en hadden het aan doelman Sietsma te danken dat de nul achterin werd vastgehouden.

De Beloftenploeg had deze week overigens geen inbreng vanuit RVO-genoot SC Cambuur. Komende maandag gaat de Groningen/Cambuur-combinatie onder leiding van Casper Goedkoop op bezoek bij Jong PEC Zwolle, de hekkensluiter in Poule 2 van de Beloftencompetitie. Groningen staat momenteel derde met drie punten uit twee duels.

Opstelling FC Groningen
Sietsma; Payne, Hateboer, Baas, Bijl; Saban, Hagenauw, Boutzamar; Arias, Islamovic, Bos (46’ Spijodic). Rest bank: Gies, Jim de Leeuw, Zakir.
Scores: 8’ Hagenauw (strafschop) 1-0, 12’ Hagenauw 2-0, 14’ Arias 3-0, 24’ Islamovic 4-0, 44’ Hagenauw 5-0.
Scheidsrechter: Henshuijs
Rode kaart: 46’ Ravelino Junte

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’