Rabobank drie jaar langer partner FC Groningen in de Maatschappij

20 februari 2020 / vandaag

FC Groningen in de Maatschappij heeft haar samenwerking met partner Rabobank Stad en Midden Groningen verlengd. Rabobank Stad en Midden Groningen is al zes jaar verbonden aan de maatschappelijke stichting van de Trots van het Noorden en beide partijen hebben onlangs de handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst voor nog eens drie jaar.

rabobank1

Mede door de steun van Rabobank Stad en Midden Groningen heeft Stichting FC Groningen in de Maatschappij het maatschappelijke project de FC Groningen Buurt Battle op een goede wijze vorm kunnen geven. De FC Groningen Buurt Battle is een voetbalproject dat jaarlijks plaatsvindt voor jongeren in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 15 jaar. Acht weken lang wordt er getraind in de wijk. Het project richt zich op de betrokkenheid van ouders, het positief beïnvloeden van de leefstijl van jongeren en het terugdringen van overlast – en daarmee het bevorderen van de kwaliteit van woon- en leefklimaat – in de wijken.
 
Manager maatschappelijke projecten van FC Groningen, Mick Duzink, is zeer content met de continuering van de samenwerking met de Rabobank. “Rabobank Stad en Midden Groningen is al jaren een trouwe partner waar we als stichting op kunnen bouwen en al meer dan zes jaar actief betrokken bij de Buurt Battle. Ook is het de naamgever van de Rabobank Fair Play Cup die tijdens de finaledag wordt uitgereikt. We zijn hartstikke blij en trots dat we de samenwerking voorzetten en de Rabobank één van onze partners mogen noemen.”
 
Directeur particulieren van Rabobank Stad en Midden Groningen, Edwin van Houselt, legt uit waarom de bank de samenwerking met FC Groningen in de Maatschappij graag continueert. “Rabobank vindt het belangrijk om zich in te zetten voor de maatschappij en wil samen met Stichting FC Groningen in de Maatschappij de leefbaarheid vergroten voor jongeren. Wij willen ouders en jongeren positief beïnvloeden om samen te sporten. Een club als FC Groningen inspireert dagelijks duizenden mensen die in clubverband sporten. Zij tonen aan dat de vereniging het beginpunt is van een mooie carrière. Samen blijven werken aan mooie sociaal-maatschappelijke projecten.” 

buurt battle
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws