string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Puzzelen voor Pieter Huistra.

Vrijdag 30 maart 2012 om 14:17

Waar zijn collega Ron Jans slechts één blessuregeval kent binnen de selectie van Heerenveen, heeft trainer Pieter Huistra van FC Groningen te maken met liefst acht afwezigen en twee twijfelgevallen. Twee spelers zullen hun debuut maken bij de eerste selectie.

De afgelopen weken bestond het lijstje van afwezigen al uit Kees Kwakman, Koen van de Laak, Emil Johansson, Maikel Kieftenbeld en Jonas Ivens. Meevaller was afgelopen dinsdag de rentree van Thomas Enevoldsen die speelde in Jong FC Groningen en zaterdag weer tot de wedstrijdselectie behoort.
Irritatie
Tegenvaller was echter de rode kaart en bijbehorende schorsing die Nicklas Pedersen in dezelfde ontmoeting met Jong AZ opliep. Tim Sparv is morgenavond geschorst wegens zijn zevende gele kaart van het seizoen. Bovendien is verdediger Nick Bakker van Jong FC Groningen door ziekte al de hele week afwezig.
Suk Hyun-Jun had na de wedstrijd van dinsdag last van irritatie aan de knie en wordt zaterdagochtend nog getest. Virgil van Dijk kampt sinds donderdagmiddag met buikgriep en staat voortdurend in contact met de medische staf. Ook over zijn inzetbaarheid wordt zaterdagochtend een knoop doorgehakt. Huistra zal de basiself op minimaal één of mogelijk twee plaatsen moeten aanpassen
Debutanten
Naast de terugkeer van Thomas Enevoldsen bij de selectie zullen Hilal Ben-Moussa en Atilay Batbay van Jong FC Groningen voor het eerst hun opwachting maken bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Daarmee hebben dan alle spelers uit de B-kern (en doelman Stefan van der Lei van A1) tenminste één keer hun opwachting gemaakt bij de achttien.
Pieter Huistra staat voor een aardige puzzel in de aanloop naar zijn vierde noordelijke ‘klassieker’ als trainer van FC Groningen. “Het is een mooie wedstrijd. Na de belangrijke zege op Excelsior hebben we vol vertrouwen toegewerkt naar deze wedstrijd. Ook de Beloften deden dinsdag een duit in het zakje door met tien man te winnen van Jong AZ. Helaas moeten we na deze wedstrijd Nicklas Pedersen missen en heeft Suk Hyun-Jun last aan zijn knie gekregen.”
Strijd
“De wedstrijden tegen Heerenveen zijn altijd apart. Ook deze editie zal weer in het teken staan van strijd, passie en is uitverkocht tot het laatste gaatje. Het team moet spelen met strijd, lef en durf. Het is van belang dat we de duels aangaan en winnen. Zeker in zo’n wedstrijd moet er van de eerste tot laatste minuut strijd geleverd worden. We zullen hun spitsen goed aan banden moeten leggen en zelf het mogelijke moeten creëren. De afgelopen vijftien jaar heeft de wedstrijd steeds meer lading gekregen. Derby’s zijn er om te koesteren en vooral ook om te winnen!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’