Punt voor C3 in Kerkrade.

Woensdag 04 april 2012 om 23:13

FC Groningen/Cambuur C3 is het driedaags verblijf in Limburg begonnen met een gelijkspel.

RODA JC C2 3-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Marcel Mannes (6.), 0-2 Ozan Kokcu (22.), 0-3 Ozan Kokcu (35.), 1-3 (39.), 2-3 (44.), 3-3 (49.)

opstelling FCG C3 Sebastiaan Meijwaard, Ids Hannema (36.Arthur Ymele Feudjio), Jan Hup, Mathijs Elderman, Lorenzo Valente (50.Dion Paapst), Nagesh Amatsaleh, Ozan Kokcu (65.Daan Wijma), Dennis Molema, Marcel Mannes, Ruendel Martina (36.Jhurrey Margaritha), Eike Begemann (36.Brandon Hartsuiker).
De ploeg van trainer Rene Wollerich begon voortvarend aan de eerste van twee competitiewedstrijden die het deze dagen in Limburg afwerkt. Al na zes minuten kopte Marcel Mannes de openingstreffer binnen. De gasten speelden veel beter dan de koploper in deze voorjaarscompetitie en wist dit overwicht ook in doelpunten om te zetten. Via Ozan Kokcu werd de score verder opgevoerd. Eerst schoot hij in de verre hoek raak, in de slotminuut voor rust krulde Kokcu de bal knap in de kruising. De ruime voorsprong was geheel terecht. Roda speelde dan wel onder haar kunnen, de mannen van Wollerich profiteerden echter optimaal.
In de tweede helft zag het er echter allemaal anders uit. De gasten waren geen schim meer van de eerste 35 minuten, oogden ietwat vermoeid en werden volledig overlopen door Roda. Binnen een kwartier had de thuisploeg de stand weer in evenwicht gebracht en zag het er slecht uit voor FCG. De Limburgse ploeg kreeg meteen na de gelijkmaker nog een tweetal goede mogelijkheden maar gescoord werd er niet. FCG herpakte zich en was in het restant van de wedstrijd gelijkwaardig aan Roda JC dat ook niet veel meer wist af te dwingen. Zo stapten beide teams in een wedstrijd met twee gezichten met een punt van het veld.
Voor de onder-14 ploeg van de RVO was het alweer de negende wedstrijd op rij zonder nederlaag. In het klassement staat groenwit op een derde plaats achter Almere City FC C2 en Roda JC C2. De ploeg blijft in het Limburgse land en zal zaterdagochtend in Maastricht de wedstrijd tegen MVV C2 spelen. Dit duel begint om 10.30 uur.