Punt gesprokkeld in Breda.

Maandag 02 december 2013 om 10:17

Afgelopen zaterdag speelde FC Groningen een uitwedstrijd tegen NAC in Breda. Tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd leek NAC er met de winst vandoor te gaan, de stand op het scorebord stond op dat moment op 2-0. De FC wist echter toch nog terug te komen tot 2-2 en vertrok dus met een punt uit Breda.

Beide clubs begonnen gedreven aan de wedstrijd. Slechts enkele minuten na het startsignaal was er de eerste grote kans voor FC Groningen; Kostic schoot hard, maar de bal ging naast het doel.  In de 10e minuut wist Danny Verbeek van NAC Breda wel te scoren, hij maakte de 1-0.
FC Groningen wist weinig kansen te creëren en toen in de 74ste minuut de 2-0 (Perica) viel, leek de wedstrijd gespeeld.
Maar FC Groningen gaf niet op! Met man en macht ging het team op zoek naar een aansluittreffer en in de 80ste minuut wist Wijnaldum met het puntje van zijn schoen de 2-1 erin te schieten.
Toen Michael de Leeuw in de laatste minuut van de extra tijd ook nog een penalty wist te benutten werd er even gejuicht alsof de overwinning was binnen gesleept.  2-2 was uiteindelijk de eindstand.
FC Groningen staat nu op de 5e plaats op de ranglijst met 24 punten. Aanstaande zondag wordt er een thuiswedstrijd gespeeld tegen ADO Den Haag.
Voorafgaand aan de wedstrijd liepen er 10 Junior Club leden aan de hand van een speler het veld op: Sam Schouwenaars, Teun Broersma, Dennis de Jonge, Bas Hettema, Arjen Blaauw, Celena Stuitje, Thijs Koning, Tycho Milan van de Schoot, Jaap-Peter Leugs en Isa Broersma.
Zij zijn mooi op de foto gezet door fotograaf Jan Westman, klik hier om de foto’s te bekijken.