string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Puma presenteert nieuw wedstrijdshirt tijdens Open Dag’.

Dinsdag 06 juni 2017 om 14:20

In de 633ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen gaat algemeen directeur Hans Nijland onder meer in op de laatste stand van zaken met betrekking tot de eerste selectie voor het seizoen 2017/2018, de seizoenkaartenverkoop en de levering van het nieuwe wedstrijdshirt van Puma.

“Na de Champions League finale van afgelopen weekeinde wordt het seizoen 2016/2017 afgesloten met een interlandperiode. Een groot deel van onze eerste selectie en stafleden is inmiddels al met vakantie. Alleen voor de internationals kent het seizoen nog een verlenging. Zo zijn Samir Memisevic (Bosnië), Ajdin Hrustic (Australië), Simon Tibbling (Jong Zweden), Mimoun Mahi (Marokko) en Sergio Padt (Nederlands elftal) nog onderweg voor hun land.”
 
Opleiding
“Vorige week heeft de opleiding het seizoen 2016/2017 gezamenlijk afgesloten bij Kaap Hoorn. Speciaal hierbij was het officiële afscheid van het echtpaar Rob en Aukje de Groot. Rob was in diverse functies in totaal exact een kwart eeuw werkzaam als vrijwilliger in de opleiding. Samen met zijn vrouw Aukje verzorgde hij de afgelopen vijftien jaar op wedstrijddagen de ontvangst van gasten op Sportpark Corpus den Hoorn. De staande ovatie die zij kregen, was dan ook zeer en zeer verdiend.”
 
“Deze week en komend weekend zijn de laatste jeugdtoernooien en daarna zitten ook de activiteiten voor de opleiding erop. Nog voor de zomervakanties aanbreken, zullen de nieuwe groepen bij elkaar komen om een eerste aanzet te geven richting het seizoen 2017/2018.”
 
Transfermarkt
“Zoals al eerder vanaf deze plaats gemeld, is het achter de schermen allerminst rustig in deze periode. Er is veel beweging op de transfermarkt. Inmiddels hebben wij ons in de personen van Mike te Wierik, Django Warmerdam en Kevin Begois al met drie nieuwelingen weten te versterken. Aan de andere kant hebben wij eind vorige week Alexander Sørloth getransfereerd naar FC Midtjylland in Denemarken. Wij verwachten niet dat het bij deze mutaties blijft. Er kunnen en mogen nog spelers vertrekken en zelf hebben we ook nog de wens ons zeer gericht te versterken op meerdere posities. Onze financiële kaders, uitgaande en inkomende transfers zullen mede bepalen hoe dit alles zich de komende periode zal ontwikkelen.”
 
Seizoenkaartverkoop
“Op kantoor wordt er volop gewerkt aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Vooral de seizoenkaartverkoop heeft daarbij uiteraard onze aandacht. Steeds meer en meer ontvangen wij steunbetuigingen richting het nieuwe seizoen van mensen, die aangeven achter de club te staan en te blijven staan. In goede en in mindere tijden. Oproepen van fansites als Boerenmacht.nl om de club te steunen en een seizoenkaart aan te schaffen, waarderen wij zeer. Van ons als club mag verwacht worden dat wij alles in het werk stellen wat binnen onze mogelijkheden ligt om onze supporters een mooi seizoen voor te schotelen.”
 
Competitieschema
“Wat dat betreft wordt ook het nieuwe competitieschema van belang. We willen komend seizoen meer dan in de afgelopen seizoenen weer terug naar zondagmiddag 14.30 uur als vaste speeldag en – tijd van onze thuiswedstrijden in het Noordlease Stadion. De zaterdagavond was voor onze thuisduels tot voor kort een acceptabel alternatief, ware het niet dat we dan steeds werden geconfronteerd met aanvangstijdstippen van 18.30 uur en 20.45 uur. Supporters-onvriendelijke tijden. Dat willen we minderen.”
 
“Vandaar ook dat wij bij de KNVB voor komend seizoen weer hebben aangedrongen op de zondagmiddag om 14.30 uur voor de aftrap van onze thuiswedstrijden. Volgende week dinsdag (13 juni – red.) zal een delegatie van FC Groningen naar Zeist gaan om het voorlopige competitieschema seizoen 2017/2018 te bespreken. We zullen daarbij goed kijken naar de verdeling van de diverse aanvangstijden voor onze thuiswedstrijden op zowel zaterdag als zondag. Uiteraard zijn we bij dit alles afhankelijk van wat er uit de KNVB-computers rolt en daarop hebben we weinig invloed.”
 
Kleding Puma
“Tot slot van deze nieuwsbrief willen wij een toelichting geven op de levering van de wedstrijdshirts van onze nieuwe kledingsponsor Puma. Omdat wij in een – voor de exclusieve productie – later stadium een contract met Puma zijn overeengekomen, komt de nieuwe wedstrijdkleding pas later voor ons beschikbaar dan gebruikelijk. Inmiddels is de eerste trainingskleding van Puma voor onze teams al wel geleverd in Groningen.”
 
“Het nieuwe wedstrijdshirt wordt voor het eerst gepresenteerd bij de Open Dag op zondag 6 augustus. Tijdens de voorbereiding zal de eerste selectie de oefenwedstrijden dan ook spelen in een alternatief Puma-tenue. Deze blauwe wedstrijdkleding behoorde tot de standaard-collectie van Puma, waarover wij nu al kunnen beschikken. Deze blauwe outfit zal gedurende het komende seizoen – na het nieuwe thuis- en uittenue van Puma – ons derde tenue zijn.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’