Publiekslievelingen van vroeger terug in Euroborg

5 oktober 2022

Het duel met RKC Waalwijk staat komende vrijdag in het teken van ‘Helden van Weleer’. Ooit streden deze voormalig spelers voor onze clubkleuren en stonden supporters voor hen op de banken. Vrijdagavond komen tientallen Helden van Weleer terug bij FC Groningen en lopen in de rust van de wedstrijd een ereronde. Onder hen publiekslievelingen als; Peter Houtman en Erik Nevland en Henk Veldmate en Martin Drent.

_M7A9798

Peter Houtman is topscorer aller tijden voor FC Groningen en kopte in zijn FC-jaren harder de bal tegen de touwen dan menig tegenstander kon schieten. Erik Nevland maakte het eerste officiële doelpunt ooit in Euroborg. De Noor werd namens de Supportersvereniging uitverkozen tot meest favoriete speler ooit, nadat duizenden supporters hun stem hadden mogen uitbrengen. Met zijn werklust zette Nevland de toon voor wat nu haast synoniem is voor het FC Groningen-DNA.
 
Henk Veldmate werd Speler van het Jaar in 1979 en was later als technisch manager van FC Groningen verantwoordelijk voor de komst van spelers naar de Trots van het Noorden met een grote toekomst in het verschiet. Martin Drent werd weliswaar geen Speler van het Jaar, maar verwierf met prachtige goals een ware cultstatus bij de club en werd liefst drie seizoenen topscorer van FC Groningen.
 
Karel Hiddink, de man van 323 wedstrijden voor de FC, Ignacio Tuhuteru, topscorer in 2002, Theo Keukens, een van de mentoren van de gebroeders Koeman, Theo ten Caat, de man die scoorde in Estadion Vicente Calderon tegen Atletico Madrid. Allemaal zijn ze vrijdagavond in Euroborg en lopen ze de ereronde.
 
Voor de wedstrijd nemen de Helden van Weleer een kijkje bij het Supportersplein. Het wordt een feest der herkenning, vol heroïsche verhalen verteld door de spelers van toen zelf. Alle generaties FC-voetballers door elkaar. Geef deze Helden van Weleer het applaus dat ze verdienen, kom vrijdag naar Euroborg. Tickets zijn te koop via de Online Ticketshop.

JW202210236656

Laatste nieuws