string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Publiekslievelingen De Leeuw en Nevland in afsluitende FCG TV.

Vrijdag 21 december 2012 om 11:20

In de laatste aflevering van FC Groningen TV in de eerste seizoenshelft wordt vrijdagavond teruggekeken op het eerbetoon aan Erik Nevland in Euroborg en het bekerverlies tegen Ajax. Daarnaast neemt FCG TV met Michael de Leeuw de eerste competitiehelft door en zien we het resultaat van een speciale actie van het Alfa-college voor Kids United.

Donderdagavond kregen de FC Groningen-supporters nog een keer de kans voormalig publiekslieveling Erik Nevland toe te juichen. De legendarische ex-spits van FC Groningen speelde onlangs zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal en werd om die reden door de FC uitgenodigd om bij het bekerduel met Ajax aanwezig te zijn.
Huldiging
Het werd een emotionele huldiging in een uitverkochte Euroborg. De wedstrijd tegen Ajax bracht niet wat FC Groningen er vooraf van had gehoopt. Na een nog redelijke eerste helft, liep Ajax na de pauze vlot weg bij de FC en wist het met een 0-3 zege Euroborg weer te verlaten. FCG TV peilde na afloop de reacties van Virgil van Dijk en Maikel Kieftenbeld.
Kerstsfeer
Michael de Leeuw mag na de eerste seizoenshelft gerust de meest opvallende speler van de FC worden genoemd. De aanvallende middenvelder is clubtopscorer met zeven doelpunten en wist in de vorige bekerronde ook het winnende tegen ADO Den Haag te maken. Programmamaker Emiel Venema zocht met De Leeuw de kerstsfeer op in Tuinland en nam met de Brabander de eerste seizoenshelft door.
Sportdag
Donderdag werd in het Alfa-college in Groningen de jaarlijkse sportdag georganiseerd. De leerlingen van de opleiding Sport en Bewegen hadden zoals elk jaar ook weer een goed doel aan de sportdag gekoppeld. Deze keer was dat Kids United. Met de verkoop van speciale polsbandjes werd een fiks bedrag binnen gehaald voor het door FC Groningen geadopteerde G-team.
Winterstop
Na deze laatste uitzending in de eerste seizoenshelft is het ook voor FC Groningen TV winterstop. De reguliere uitzendingen op dinsdag en vrijdag worden hervat op dinsdag 15 januari 2013.
Let op: FC Groningen TV wordt vanavond om 17.55 uur uitgezonden op Eredivisie Live 2. Daarna is FCG TV om 22.50 uur te zien op EL 2.
OOG TV
FC Groningen TV is vanaf zaterdagmiddag ook te zien op OOG TV. De uitzending op de lokale omroep van Groningen begint om 15.30 uur, waarna de afleveringen van afgelopen week tot 09.00 uur zondagochtend worden herhaald.
Online
FC Groningen TV is ook terug te zien op de website van FC Groningen: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentv Blijf op de hoogte van FC Groningen TV via twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’