Publiek onder voorwaarden welkom bij start voetbalseizoen

25 juni 2020 / vandaag

De overheid kondigde gisteravond (woensdag 24 juni) in een persconferentie versoepelingen aan van de coronamaatregelen. Daarbij werd onder meer aangegeven dat er vanaf de start van de nieuwe voetbalcompetitie (medio september) onder bepaalde voorwaarden toeschouwers welkom zijn in de stadions. Vijfjaarkaarthouders en seizoenkaarthouders 2020/2021 komen bij FC Groningen hiervoor het eerst in aanmerking.

Vanwege de maatregelen om het coronavirus onder controle te houden, waren onder meer alle voetbalwedstrijden tot 1 september verboden. Door de versoepelingen vervalt die maatregel per 1 juli aanstaande. Sporten zonder fysieke beperkingen – zoals het onderling 1,5 meter afstand moeten houden – is vanaf dezelfde datum weer toegestaan. Het geeft de clubs in het betaald voetbal de mogelijkheid zich op een goede wijze voor te bereiden op het nieuwe voetbalseizoen.
 
Competitiestart
Om de clubs voldoende tijd te geven voor een gedegen voorbereidingsperiode op het nieuwe seizoen, streeft de KNVB ernaar om de competitie in het weekend van 12 en 13 september te starten. De selectie van FC Groningen start de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 in de week van maandag 13 juli.
 
In het betaald voetbal kunnen de clubs onder voorwaarden weer publiek toelaten. Omdat de bezoekers in en om het stadion onderling 1,5 meter afstand moeten houden, hebben de stadions een beperkte capaciteit. Bij het toekennen van plaatsen bij thuiswedstrijden van FC Groningen komen vijfkaartjaarhouders en seizoenkaarthouders 2020/2021 hiervoor als eerste in aanmerking. FC Groningen verwacht in de komende periode een protocol vanuit de KNVB en op basis daarvan gaat de club werken aan de inrichting van het Hitachi Capital Mobility Stadion voor een situatie waarbij richtlijnen en voorwaarden zijn gesteld aan het toelaten van publiek.
 
Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen we dit delen via de officiële clubkanalen.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws