string(9) "claudebot"

PSV D1 wint NK D-pupillen; FC Groningen D1 derde.

Vrijdag 15 mei 2009 om 10:20

PSV D1 heeft in de Euroborg de officieuze NK-titel bij de D-pupillen gewonnen. FC Groningen D1 werd derde. C2 en D2 kwamen op toernooien in actie in respectievelijk Almere en Zeist.

Officieus NK D-pupillen
FC GRONINGEN D1 0-1 AZ D1
———————————————————————-
In de openingswedstrijd leed de ploeg van trainer Hugo een nipte nederlaag tegen AZ. De Alkmaarders speelden wat gemakkelijker maar toch was de kansenverhouding voor rust in evenwicht. Zo redde doelman Jan Bekkema prachtig op een vrije trap terwijl aan de overkant ook de goalie van AZ op dreef was. Op slag van rust belandde een afstandsschot van Groningen nog op de lat. In de tweede twintig minuten was AZ de betere ploeg. Dat leverde acht minuten voor tijd de winnende treffer op via een kopbal van Jan de Joode. 
PSV D1 3-0 FC GRONINGEN D1
———————————————————————-
Een kwartier na de eerste wedstrijd moesten de tweedejaars D-pupillen van FC Groningen al weer aan de bak voor het tweede duel. De ploeg uit Eindhoven had het gehele duel het betere van het spel. Dat het bij rust nog 0-0 stond was volledig te danken aan drie geweldige reddingen van FC-doelman Robin Mennega. Na de openingstreffer van Zakaria Bakalli, een speler die in de competitie nog niet mee had meegedaan voor PSV D1, was de weerstand van FC Groningen definitief gebroken. Diezelfde Bakalli wist nog eens tweemaal doel te treffen en liet derhalve een zuivere hattrick aantekenen. Door het verlies is FC Groningen op een derde en laatste plaats geeindigd.     
AZ D1 1-1 PSV D1
———————————————————————-
Vooraf wisten de Eindhovenaren dat een punt genoeg was om de Koos Stadensschaal te veroveren. In de eerste helft nam PSV de leiding via een treffer van, opnieuw, Zakaria Bakalli. Vier minuten voor tijd wist AZ het via Mustafe Bare nog spannend te maken. Na afloop ontving PSV uit handen van Aaldrik Stadens, de broer van Koos, de Koos Stadensschaal.
Beelden van de prijsuitreiking zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd).
VW Masters in Zeist
Groepswedstrijden:
FC GRONINGEN D2 2-0 SPIJKENISSE D1
FC GRONINGEN D2 0-2 HOLLANDIA D1
FC GRONINGEN D2 1-0 FC EINDHOVEN D1
FC GRONINGEN D2 2-1 RKSV MARGRIET D1
FC GRONINGEN D2 0-1 JSV NIEUWEGEIN D1

Kwartfinale:
FC GRONINGEN D2 1-3 EXCELSIOR MAASSLUIS D1
Omniworld TOP Toernooi
Groepswedstrijden:
FC GRONINGEN C2 3-0 OMNIWORLD C2
FC GRONINGEN C2 2-1 FC VOLENDAM C2
FC GRONINGEN C2 0-0 SK BEVEREN C2 (BEL)
FC GRONINGEN C2 2-0 VITESSE/AGOVV C2
FC GRONINGEN C2 2-0 HELMOND SPORT C2
Finale:
FC GRONINGEN C2 0-1 NAC BREDA C2

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

18 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus