‘Trainen in de wijk’ kent succesvolle aftrap

16 januari 2021 / vandaag

FC Groningen is afgelopen week gestart met een pilot van het meer en beter bewegenprogramma ‘Trainen in de wijk.’ Zowel in Hoogezand als in Hoogkerk bracht de club tientallen kinderen in beweging tijdens een door gediplomeerde trainers van de club opgezette voetbaltraining. De club kan terugkijken op een succesvolle start. Het project past uitstekend in de maatschappelijke doelstelling van de Trots van het Noorden om bewegingsarmoede in Noord-Nederland op te lossen. 

20210114TRAINENINDEWIJKHOOGKERK025

“Dit is een mooie aftrap om zoveel mogelijk kinderen in beweging te krijgen,” aldus FC-trainer en coördinator maatschappelijke projecten Danny Sims. “Met het project 'FC Groningen: Trainen in de wijk' is de club een nieuw initiatief gestart. Er is veel bewegingsarmoede in Noord-Nederland en FC Groningen wil dit probleem aanpakken. FC Groningen Trainen in de wijk is één van de initiatieven om ervoor te zorgen dat kinderen op een laagdrempelige manier, lekker kunnen gaan sporten.”

FC Groningen organiseert de komende weken in diverse wijken, zowel in de stad Groningen als in de regio, trainingen onder de noemer ‘FC Groningen Trainen in de wijk.’ Komende woensdag staan de FC-trainers in Beijum, op donderdag in het Oosterpark. Volgende week vrijdag komt FC Groningen op bezoek in Assen. De trainingen worden gegeven na de online lessen op school en zijn gratis voor kinderen. Houd voor de exacte locaties de social media-kanalen van FC Groningen in de gaten.  
 
Vorig jaar deden er wekelijks zo’n 10,4 miljoen Nederlanders aan sport en op dit moment, mede door de huidige coronamaatregelen, zijn dat er nog zo’n 8,7 miljoen. Met name jonge kinderen sporten minder dan voorheen, terwijl sport en bewegen juist voor de ontwikkeling van jonge kinderen van essentieel belang is. Sport en goed bewegen is de minimale vereiste om nu en later het maximale uit jezelf te halen. Als de bewegingsarmoede onder kinderen nu niet wordt aangepakt, is in 2040 liefst 2 van de 3 volwassenen te zwaar, blijkt uit cijfers van Huis voor de Sport Groningen.
 
Meer weten over de maatschappelijke doelstelling van FC Groningen? Lees hier het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’.

20210114TRAINENINDEWIJKHOOGKERK009
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws