Programma gehandhaafd, komende duels helaas zonder publiek

17 november 2021

Het competitieprogramma zoals deze de komende weken gepland stond, blijft gehandhaafd. Dit heeft de KNVB vandaag (woensdag 17 november) aan de clubs laten weten. Er is onderzocht of er een mogelijkheid was de komende speelrondes elders in het seizoen in te halen, omdat er vanwege de aangescherpte coronamaatregelen de komende drie weken geen supporters in de stadions bij wedstrijden aanwezig mogen zijn. Dit is uitvoerig besproken met diverse partijen. Helaas bleek het uitstellen van zoveel duels een onhaalbare kaart.

Hoewel FC Groningen van mening is dat betaald voetbal voor supporters wordt gespeeld bleek het opnieuw plannen van de wedstrijden een te ingewikkelde puzzel. Het uitstellen van duels is bovendien risicovol voor de voortgang van de competitie, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is.
 
De komende drie weken staan voor FC Groningen de uitduels met Go Ahead Eagles (aanstaande zondag 21 november) en Fortuna Sittard (zaterdag 27 november) op het programma en speelt de Trots van het Noorden op vrijdag 3 december thuis tegen PEC Zwolle. De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was al uitverkocht voor FC-supporters. De andere twee duels zijn uit de verkoop gehaald. Supporters die een ticket voor één van de wedstrijden hebben gekocht, kunnen binnenkort een mail van de club verwachten over de afhandeling van de ticketkosten.

Laatste nieuws