string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Prioriteit nu bij het aantrekken van centrale verdediger.

Dinsdag 08 juni 2010 om 14:53

In de 284ste nieuwsbrief namens directie en management meldt algemeen directeur Hans Nijland dat de bestuurskamer in Euroborg morgen, woensdag 9 juni, zal dienen als stembureau, vertelt hij over de verkoop van seizoenkaarten aan supporters op de reservelijst en gaat hij in op het aantrekken van Dusan Tadic.

“Gisteren (maandag – red.) hebben we reeds melding gemaakt van de komst van middenvelder Dusan Tadic naar FC Groningen. Vanmiddag (dinsdag – red.) zal hij in Euroborg aan de media en andere relaties van de club worden gepresenteerd. Met het aantrekken van deze jonge talenvolle Serviër hebben we de eerste versterking voor het seizoen 2010/2011 binnen. We gaan ons de komende weken buigen over de mogelijkheden om andere wensen nog ingevuld te krijgen, waarbij de prioriteit ligt bij het aantrekken van een centrale verdediger.”
WK
“Komende vrijdag begint in Zuid-Afrika het wereldkampioenschap voetbal. Tim Matavz maakte afgelopen vrijdag zijn officiële debuut in de A-selectie van Slovenië en komt zondagmiddag in actie tegen Algerije. Thomas Enevoldsen begint met Denemarken maandagmiddag aan het WK in de wedstrijd tegen het Nederlands Elftal. Beide duels beginnen ’s middags om half twee.”
“Gisteren (maandag – red.) is op Eredivisie Live gestart met het WK Magazine. Dit is een actueel programma vanuit de Eredivisie Live studio met daarin elke dag actueel WK-nieuws uit Zuid-Afrika, reportages en teamportretten. Vanaf de start van het toernooi zijn er dagelijks samenvattingen te zien van de gespeelde wedstrijden. Dit en nog veel meer dus in het WK Magazine, iedere dag om 19.30 uur op Eredivisie Live.”
Competitieprogramma
“Hoewel het nog zo’n twee maanden duurt voordat de nieuwe competitie van start gaat, zal het competitieprogramma in de Eredivisie binnenkort bekend worden gemaakt door de KNVB. Morgen (woensdag – red.) wordt in Zeist door alle clubs vergaderd over het zogenaamde conceptprogramma. De verwachting is dat vervolgens ergens in de loop van volgende week het definitieve schema door de voetbalbond gepubliceerd zal worden.”
“In het concept zoals dat er nu ligt starten wij de competitie op zondag 8 augustus met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Dit is exact dezelfde tegenstander als vorig jaar tijdens de openingsronde van de Eredivisie. Wij realiseren ons dat deze topwedstrijd in de vakantieperiode valt en dat een deel van onze supporters en sponsors mogelijk hierdoor vanwege een geboekte vakantie niet aanwezig kan zijn.”
Bezwaar
“Wij hebben vanochtend dan ook telefonisch contact gezocht met de KNVB en bezwaar aangetekend. Wij hebben de KNVB met klem verzocht te zoeken naar een andere tegenstander tijdens de eerste competitieronde, zodat onze supporters en sponsors niet voor het tweede jaar op rij worden gedupeerd met het mogelijk missen van één van de meest aansprekende wedstrijden van het seizoen. Wij zullen dit mondelinge bezwaar met een officiële brief richting de KNVB kracht bij zetten.”
“De KNVB heeft in een eerste reactie laten weten te zullen kijken naar de mogelijkheid een andere wedstrijd te programmeren, maar heeft hierbij geen enkele toezegging in welke richting dan ook gedaan. Wij zullen dus moeten afwachten of er in het competitieprogramma nog geschoven kan worden.”
Seizoenkaarten
“Deze week is de verkoop van seizoenkaarten aan supporters op de reservelijst van start gegaan. Gisteren (maandag – red.) zijn er reeds zo’n zestig vaste plekken verkocht. In de loop van deze week zullen de volgende duizend personen op de reservelijst worden aangeschreven voor de nog resterende seizoenplaatsen. Deze supporters krijgen van dinsdag 15 juni tot en met vrijdag 18 juni de mogelijkheid een vaste plek uit te zoeken. Het gaat hierbij met name om stoelen op de onderste vier rijen (met uitzondering van LZ en MZ) en vrije plaatsen op de Noordtribune (vakken B tot en met G).”
Stembureau
“Morgen, woensdag 9 juni 2010, kiest u de 150 leden van de Tweede Kamer van de Staten-Generaal. De bestuurskamer van FC Groningen in Euroborg is deze dag van 7.30 uur tot 21.00 uur geopend als stembureau. U bent met uw stempas én geldig legitimatiebewijs uiteraard van harte welkom om op deze bijzondere locatie uw stem uit te brengen. Er is morgen een speciale stemactie in het lunchrestaurant De Groene Kathedraal in Euroborg. Bij een lunch in het restaurant krijgt u uw eerste consumptie gratis. Als u in de gemeente Groningen woont kunt u dus morgen komen stemmen én lunchen in Euroborg.”
FC Groningen Journaal
“De zesde en laatste uitgave van het FC Groningen Journaal van dit seizoen is online beschikbaar. Klik hier om de krant digitaal te bekijken en te lezen. Indien u het FC Groningen Journaal liever in papierenvorm wilt hebben en u de krant niet thuis in de brievenbus heeft ontvangen, kunt u zolang de voorraad strekt op werkdagen een exemplaar ophalen bij de Supportersbalie in Euroborg.”
Fanshop
“Met de mededeling dat in de zomerperiode de Fanshop in Euroborg van zondag 13 juni tot en met zondag 4 juli gesloten is, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’