Prima zeges voor A1 en B1.

Vrijdag 18 februari 2011 om 22:18

Op een mooie maar koude voetbalzaterdag deden de oudste jeugdteams goede zaken in de strijd tegen degradatie. A1 versloeg De Graafschap terwijl B1 in en van Volendam won. Ook C1 en D1 behaalden vandaag de volle buit. Enkel C3 leed op eigen veld een nederlaag.

Een samenvatting van de wedstrijd van A1, met daarin alle doelpunten, is nu te zien op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 4-0 DE GRAAFSCHAP A1
Het vlaggenschip schotelde het publiek een prima wedstrijd voor en behaalde voor het eerst in bijna een half jaar weer eens een thuiszege. De ploeg van trainer Paul Raveneau begon uiterst scherp aan de wedstrijd en was zich uiteraard bewust van de belangen van dit duel. De start kon dan ook niet beter want al na vier minuten lag de bal in het net. Een hoekschop werd door Sicco Bouwer geweldig knap in het doel geschoten. De bezoekers stelden daar weinig tot niks tegenover want groen-wit domineerde daarna volledig. Na ruim een half uur spelen omzeilde Arjan Akkerman, die al vroeg in de wedstrijd de geblesseerde Henk Bos had vervangen, de buitenspelval. Akkerman mikte de bal op de doelman maar in tweede instantie schoot Jesse Renken wel raak. Ook in de tweede 45 minuten eenzelfde beeld van de wedstrijd. Een goed spelend FC dat veelvuldig op de helft van De Graafschap was te vinden. In de 62ste minuut kon Atilay Batbay van dichtbij hard de derde treffer binnen knallen en daarmee was het duel definitief beslist. Het slotakkoord kwam op naam van Mark Diemers. Een hoekschop belandde via de goalie van de gasten en de paal in het doel. Een voortreffelijke en broodnodige zege voor de A-junioren van FC Groningen/Cambur.
scoreverloop | 1-0 Sicco Bouwer (4.), 2-0 Jesse Renken (32.), 3-0 Atilay Batbay (62.), 4-0 Mark Diemers (77.)
opstelling | Stefan van der Lei, Gustavo van der Veen, Atilay Batbay, Nick Bakker (79.Ardavazd Gazarjan), Lucas Bijker, Frits Dantuma (85.Pandu Scholte Albers), Jesse Renken, Yoell van Nieff (60.Frederik Specken), Sicco Bouwer, Henk Bos (17.Arjan Akkerman), Mark Diemers.
FC VOLENDAM B1 0-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
De B-junioren van FC Groningen/Cambuur, vorige week afgezakt naar de laatste plaats in de eredivisie, hebben hun tweede overwinning van het seizoen behaald. FC Volendam, een concurrent in de strijd tegen degradatie, werd met 2-0 verslagen. Voor rust hadden de oranjehemden de overhand en kregen ze ook de beste kansen. De ploeg van trainer Peter Moltmaker stelde daar een mogelijkheid tegenover. Na rust kwamen de gasten uitstekend uit de startblokken. Binnen twee minuten kwam de ploeg op voorsprong dankzij een treffer van Tigran Gazarjan. In het vervolg nam de druk van de thuisploeg toe maar hield de Groningse defensie goed stand. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Tigran Gazarjan met zijn tweede treffer van de wedstrijd aan alle onzekerheid een einde. Drie punten voor de FC en daarmee tevens de eerste uitzege van dit seizoen.

scoreverloop | 0-1 Tigran Gazarjan (42.), 0-2 Tigran Gazarjan (75.)
opstelling | Niels Kuperus, Tolgahan Cicek, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Glenn Bijl, Martin Kamstra (78.Kevin Mennega), Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge.
ELINKWIJK C1 0-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
De tweedejaars C-junioren behaalden de derde opeenvolgende overwinning. In Utrecht werd Elinkwijk, de hekkensluiter in de Eerste Divisie A, eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet. Voor rust lukte het de ploeg van trainer Grafton Holband om, ondanks een groot veldoverwicht en een aantal goede kansen, slechts eenmaal te scoren. Kasper Oldenburger was de maker van het doelpunt. Na ruim tien minuten in de tweede helft werd de voorsprong toch verdubbeld doordat Amedi Ndayisaba de bal prachtig in het vijandig doel volleyde. Met zijn zesde goal van het seizoen bepaalde Oldenburger de eindstand op 0-3.
scoreverloop | 0-1 Kasper Oldenburger (19.), 0-2 Amedi Ndayisaba (47.), 0-3 Kasper Oldenburger (67.)
opstelling | Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Willem Gootjes, Kasper Oldenburger, Youri Schuur (36.Amedi Ndayisaba), Richairo Zivkovic (52.Gijs Jasper), Justin Klunder (49.Jonah van der Werf), Anton Hekman (64.Daan Smit).
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 0-1 WILLEM II/RKC C2
Ook na vijf wedstrijden blijft de onder-14 ploeg van trainer Erik Muntendam zonder zege in de voorjaarscompetitie. In de eerste helft hadden de gasten het betere van het spel maar had ook FCG zeker wat mogelijkheden. Zo raakte een vrije trap van Rutger Etten van grote afstand de paal. Vervolgens namen de Brabanders een voorsprong. Drie minuten voor rust belandde een voorzet voor de voeten van Dave Bosgraaf maar ook zijn inzet raakte het houtwerk. In de slotminuut behoedde doelman Frank Schilstra de thuisploeg voor een grotere achterstand. Ook in de tweede 35 minuten liet Willem II/RKC verzorgder voetbal zien maar echt grote kansen werden niet gecreeerd. Dat lukte echter ook groen-wit niet. In de slotfase werd FCG dreigender. Een kopbal van Bosgraaf belandde in de handen van de Brabantse goalie. Het venijn zat hem daarna in de staart. De sluitpost maakte een overtreding maar FCG scoorde. Echter, de arbiter kende de voordeelregel niet toe waardoor Rutger Etten de elfmeter alsnog moest nemen. Goalie Robin van Iersel stopte deze knap waardoor de gasten met drie punten het veld afstapten.
scoreverloop |  0-1 (25.)
opstelling | Frank Schilstra, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Wessel Koomans (45.Gerald Postma), Tiuri Schieving, Rutger Etten, Dave Bosgraaf, Juhnino Bacuna, Jari Slort (50.Mathijs Elderman).
FCG/CAMBUUR D2 0-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
In een aantrekkelijk duel tegen de opleidingsgenoten van FCG/Cambuur D2 hebben de tweedejaars D-pupillen van de RVO drie punten overgehouden. De ploeg van trainer Hugo leverde het betere spel af terwijl de thuisploeg veelal de lange bal hanteerde. Kansen waren echter schaars hoewel de gasten wel dichterbij een doelpunt waren. Na rust werd het overwicht wel in treffers omgezet. Via een eigen doelpunt aan Cambuur-zijde werd de voorsprong geforceerd. In de slotminuut bepaalde Eike Begemann de eindstand op 2-0. D3-speler Wouter de Mare deed mee met het elftal van Hugo en speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd.

scoreverloop | 0-1 e.d. (44.), 0-2 Jannik Schoon (60.)
opstelling | Jan Hoekstra, Jasper Kingma, Jan Hup, Wouter de Mare, Brandon Hartsuiker, Daan Wijma, Dennis Molema, Lorenzo Valente, Ruendel Martina, Ids Hannema, Eike Begemann. Na rust kwamen Jannik Schoon en Delano Goeree in het veld.
Oefenduel:
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 25-0 RWE EEMSMOND
Doelpunten: Daniel Camara Bos 6, Oege Sietse van Lingen 5, Tristan Cooke 4, Daniel Teune 4, Marc Vegter 2, Nick Kassmann 2, Dion Paapst, Jhurrey Margaritha