Prima zege van Jong FC op Jong Vitesse.

Maandag 07 december 2015 om 21:19

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 5-1 gewonnen van Jong Vitesse. Bij rust was de stand 2-1. Door de zege staat de ploeg van trainer Alfons Arts op de derde plek van de ranglijst met één punt achterstand op koploper Sparta.

In de tiende minuut kwam Jong FC Groningen op een voorsprong. Aanvoerder Glenn Bijl knalde de bal op aangeven van Henk Bos van buiten de zestien in de kruising: 1-0. In de negentiende minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Lewis Baker schoot een directe vrije bal langs de muur van FC Groningen: 1-1.
Op slag van rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Bijl maakte Kasper Oldenburger de 2-1. Twaalf minuten na de pauze begon Keziah Veendorp aan een slalom richting het vijandelijke strafschopgebied. Hij koos er uiteindelijk voor om niet zelf te schieten maar de bal terug te leggen op spits Gijs Jasper, die 3-1 binnen schoof.
Vijf minuten later kwam rechtsback Desevio Payne met een mooie voorzet op Kasper Oldenburger, die zijn tweede van de avond langs de goede kant van de rechterpaal schoot: 4-1. Oldenburger was nog dichtbij zijn derde treffer, schoof de bal onder de keeper doel maar zag hoe de bal via de doelman en de buitenkant van de linkerpaal naast verdween.
Drie minuten voor tijd bepaalde Robbert de Vos op aangeven van Oldenburger de eindstand op 5-1. Door de zesde zege van het seizoen handhaaft de ploeg van trainer Alfons Arts zich op de derde plek van de ranglijst. De achterstand op koploper Jong Sparta Rotterdam is één punt. Almere City heeft net als Groningen 19 punten, maar nog een inhaalwedstrijd tegen FC Twente te goed voordat de competitie precies halverwege is.

Van der Lei; Payne, Amakodo, Veendorp, Baas; Bijl, Bos (75’ Hrustic), De Vos (90’ Stenekes); Oldenburger, Jasper, Idrissi (88’ Veldman).
Rest bank: Gies, Jim de Leeuw, Faraj.
Scores: 10’ Bijl 1-0, 19’ Baker 1-1, 45’ Oldenburger 2-1; 57’ Jasper 3-1, 62’ Oldenburger 4-1, 87’ De Vos 5-1.
Scheidsrechter: Oostrom