string(9) "claudebot"

Prima toernooidag jeugdteams.

Woensdag 19 oktober 2011 om 16:02

Op het eigen Corpus den Hoorn won FC Groningen/Cambuur B2 een mini-toernooi voor onder-16 teams. FCG C3 en FCG D3 kwamen in actie in respectievelijk Goor en Tubbergen.

FC GRONINGEN/CAMBUUR B2: EERSTE PLAATS
Met drie zeges uit drie wedstrijden kon de ploeg van de trainers Peter Hoekstra en Peter Moltmaker terugzien op een geslaagde middag. In het eerste duel werd Vitesse/AGOVV nipt verslagen. De eerste treffer werd gemaakt door testspeler Joe Osasso. Vervolgens werd een ruime overwinning behaald op FC Utrecht. De ploeg uit de Domstad nam nog wel de leiding maar met name Richairo Zivkovic was met drie doelpunten een plaag voor de Utrechtse defensie. In het slotduel tegen AZ was opnieuw een hoofdrol weggelegd voor de Groningse aanvaller.
FCG 3-2 VITESSE/AGOVV (Joe Osasso, Amedi Ndayisaba, Richairo Zivkovic)
FCG 5-1 FC UTRECHT (Richairo Zivkovic 3, Kasper Oldenburger 2)
FCG 2-0 AZ (Richairo Zivkovic 2)
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3: VIERDE PLAATS
Op de velden van GFC Goor legden de mannen van trainer Rene Wollerich beslag op de vierde plaats. Maar de verschillen waren klein en in de duels waarin groenwit betrokken was werden alle duels met een doelpunt verschil beslist. Na een nederlaag in het openingsduel tegen het Duitse BVB herstelde de FC zich prima. Doordat tweemaal op rij werd gewonnen kwalificeerde de ploeg zich als beste nummer twee voor de halvefinales. Gescoord en gewonnen werd er daarna niet meer. Uiteindelijk kon AZ de beker hoog houden.
FCG 0-1 BORUSSIA DORTMUND
FCG 1-0 GO AHEAD EAGLES (Lorenzo Valente)
FCG 1-0 SPARTA ROTTERDAM (Arthur Ymele Feudjio)
FCG 0-1 AZ
FCG 0-1 VITESSE/AGOVV
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3: ZEVENDE PLAATS
In Tubbergen speelde het jongste jeugdteam binnen de RVO een zeer verdienstelijke toernooi. Verdienstelijk. omdat de ploeg van trainer Bote Talsma in elke wedstrijd volop kansen kreeg en tegen de meeste tegenstanders dominant speelde. Perspectief alom maar door het missen van kansen en het incasseren van enkele knullige tegengoals werd de ploeg uiteindelijk slechts zevende. Alleen de groepswinnaar plaatste zich voor de halvefinales en dat werd de latere winnaar KV Mechelen. In het duel tegen FC Utrecht moesten strafschoppen beslissen wie zou gaan spelen om de plaatsen 5 en 6. Dat werden uiteindelijk de Domstedelingen.
FCG 2-2 ARMINIA BIELEFELD (Orkun Kokcu, Jearl Margaritha)
FCG 1-2 KV MECHELEN (Lion Kalentjev)
FCG 2-0 FC ZWOLLE (Lion Kalentjev, Boy Spijkerman)
FCG 2-2 FC UTRECHT (Jearl Margaritha 2)
FCG 2-1 ADO DEN HAAG (Lion Kalentjev 2)

Gerelateerd nieuws.

18 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

21 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus