Prima score voor FC-jeugdteams.

Zondag 09 november 2008 om 11:51

De zes jeugdteams van FC Groningen zijn zaterdag ongeslagen gebleven. C2 en D2 wonnen hun thuisduels, B1 won bij ADO Den Haag. De A1, C1 en D1 speelden allen gelijk.

A1 wist in Amsterdam een punt af te snoepen van koploper Ajax. De ploeg van coach Paul Raveneau kreeg in de eerste helft een kans en werd na de pauze onder anderen door doelman Steffen Bakker op de been gehouden. Het blijft spannend in het rechterrijtje van de Eredivisie. Volgende week komt een directe concurrent, Vitesse/AGOVV, op visite.
De B1 won in Den Haag met 4-2 van ADO. Hilal Ben Moussa opende de score, voordat de thuisploeg gelijk maakte. Paulo Francisco tekende voor de 1-2 en Bram Verburgh voor de 1-3. De Haagse ploeg kwam nog terug tot 2-3, maar opnieuw Paulo Francisco bepaalde de eindstand op 2-4.
De C1 ging op bezoek bij SC Heerenveen en kwam halverwege de eerste helft op achterstand. Tigran Gazarjan maakte even na de pauze de gelijkmaker: 1-1. Even later kregen de Friezen een rode kaart en een strafschop tegen, die door Tigran Gazarjan werd benut: 1-2. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd woei een afstandsschot van Heerenveen in het FC-doel waardoor de stand op 2-2 kwam. Dat was ook de eindstand in de derby.
De C2 won thuis van FC Omniworld. Yoeri Ploeger en Glenn Bijl maakten voor de pauze 1-0 en 2-0. Na de onderbreking was het Firosan Ademi die 3-1 aantekende. Yoeri Ploeger bepaalde de eindstand op 4-1. Erwin Niezemuller miste nog een strafschop.
De D1 ging in Hengelo op bezoek bij koploper Twente/Heracles en kwam tweemaal terug van een achterstand. In de eerste helft maakte Gijs Jasper de 1-1 en in het tweede halfuur was het Youri Schuur die de 2-2 aantekende. D1 is ondanks de eerste twee tegentreffers van het seizoen nog altijd ongeslagen.
De D2 had thuis geen enkele moeite met SC Joure D1 en kwam zelfs in de dubbele cijfers. Na een 5-1 ruststand werd het uiteindelijk 10-1. Doelpuntenmakers: Juninho Bacuna 3x, Giezen 2x, Bosgraaf, Haanstra, Abdoel Karim, Wardenier en Slor. Bacuna miste ook nog eens een strafschop. Vorige week scoorde Haanstra driemaal en Bacuna één keer.