string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Prima resultaten in Fan Onderzoek.

Donderdag 20 februari 2014 om 17:02

FC Groningen wordt positief beoordeeld in het meest recente Fan Onderzoek. Daaraan namen in het najaar van 2013 zo’n 2.800 FC-fans deel. Op onderdelen als stadionbezoek, klantvriendelijkheid en informatievoorziening kreeg de club een betere beoordeling dan afgelopen seizoen. De besteding van Groningen-fans ligt ondanks een stijging nog wel onder het gemiddelde.

In totaal namen in Nederland zo’n 60.000 voetbalfans deel aan het grootste doelgroeponderzoek van Europa. Daarvan waren er 2.164 seizoenkaarthouder van FC Groningen en 613 clubcardhouders. Het onderzoek werd tot dusver jaarlijks uitgevoerd, maar zal vanaf deze maand een halfjaarlijks vervolg krijgen.
De belangrijkste resultaten van het onderzoek zijn de beoordeling van het stadionbezoek. Liefst 98% van de respondenten noemt dit (zeer) goed ten opzichte van 95% in de hele Eredivisie en 90% in het seizoen 2012/2013.
Qua klantvriendelijkheid is de beoordeling van 87% voor steward en beveiligers (zeer) goed en voor 86% van de toegangscontrole. Vorig jaar lag dit percentage nog op 79%. De waardering voor de sfeer in het stadion is gestegen van 77% naar 93%. De waardering voor de catering ligt met 55% boven het gemiddelde in de Eredivisie. Binnen het cluster van vier clubs scoort de FC ook goed met betrekking tot maatschappelijke activiteiten, assortiment in de FanCorner en de Junior Club.
De waardering voor de informatievoorziening van FC Groningen is met name door de aandacht voor social media gestegen naar 91% en de Fan Corner wordt beoordeeld met 71%. Het gevoel van veiligheid in Euroborg is met 81% ver boven het Eredivisiegemiddelde van 70%. Steeds meer mensen gebruiken Wifi-internet in het stadion: 35%. De helft van de bezoekers geeft aan dit ook belangrijk te vinden.
Kansen liggen er overigens ook nog voor FC Groningen. De gemiddelde besteding aan tickets, merchandise en horeca ligt opnieuw hoger dan een seizoen ervoor, maar ten opzichte van de benchmark (AZ, Vitesse en Heerenveen) is hier nog terrein te winnen. Net als ten opzichte van het gemiddelde in de gehele Eredivisie.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’