Première documentaire Virgil van Dijk

20 april 2018

Op 27 december 2017 werd Virgil van Dijk in een klap de duurste verdediger ter wereld en de duurste Nederlandse voetballer ooit. De man die voor 85 miljoen euro door Liverpool werd overgenomen van Southampton is van ver gekomen. De centrale verdediger begon zijn profcarrière in Groningen en FC Groningen TV maakte de afgelopen maanden een documentaire over de aanvoerder van Oranje. De DOC ‘De man van 85 miljoen’ gaat zaterdag 21 april om 20.30 uur in première op FOX Sports.

Virgil van Dijk werd in 2010 als amateurspeler van de A1 van Willem II gescout door FC Groningen. Na een moeizaam eerste seizoen bij de beloften van FC Groningen werd hij in 2012 getroffen door een acute blindedarmontsteking, die hem bijna het leven kostte. Een jaar later maakte de verdediger de overstap naar Celtic en begon een mooie internationale voetbalcarrière.

Aanvoerder
Na de aanstelling van Ronald Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal werd Van Dijk aangewezen als de nieuwe aanvoerder van Oranje. Koeman is één van de vele mensen die aan het woord komen in de documentaire over de carrière van de duurste Nederlandse speler aller tijden.
 
De programmamakers Emiel Venema en Jos Schoenmaker van FC Groningen TV bezochten Van Dijk medio maart van dit jaar in Liverpool. Daarnaast spraken de vaste producenten van de FC Groningen-documentaires onder anderen met Erwin van de Looi en Dick Lukkien (de voormalige trainers van Van Dijk bij FC Groningen), met Van Dijks voormalig huisgenoot Tim Keurntjes en Kees Kwakman, met wie Van Dijk twee seizoenen het centrale verdedigingsduo vormde in het eerste elftal van FC Groningen.
 
Première
De FOX Sports DOC ‘De man van 85 miljoen’ wordt zaterdagavond 21 april uitgezonden op FOX Sports 1 en begint om 20.30 uur. Herhalingen van de documentaire volgen later.

Laatste nieuws