string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Prachtige opbrengst Benefietavond Make-A-Wish Nederland.

Woensdag 15 april 2015 om 14:38

Afgelopen maandag (13 april 2015) werd in Groningen voor de vijfde opeenvolgende keer de jaarlijkse benefietavond voor Make-A-Wish Nederland gehouden. Opnieuw was sponsorrelatie Noordlease in Autoborg de gastheer van deze door Organisatiebureau FC Groningen georganiseerde exclusieve avond. Het doel was zoveel mogelijk geld op te halen voor de maatschappelijk partner van FC Groningen . De totale bruto-opbrengst bedroeg uiteindelijk maar liefst 82.870 euro.

FC Groningen heeft in september 2010 de Stichting FC Groningen in de Maatschappij in het leven geroepen. Binnen deze stichting hebben wij een groot aantal goede doelen geadopteerd, waaronder de projecten Playing for Success, OldStars – met clubicoon Piet Fransen als erelid –, de FC Groningen Buurt Battle en het Ronald McDonald Huis Groningen. Make-A-Wish Nederland is al sinds september 2010 maatschappelijk partner van FC Groningen. De stichting vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.
Voorzitter van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij is Max van den Berg, Commissaris van de Koning in Groningen. Oranje-international en voormalig FC Groningen-speler Arjen Robben is ambassadeur van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Eén van de doelstellingen van de stichting is om zoveel mogelijk gelden te genereren voor de diverse goede doelen.
Veiling
In dat kader is ook de benefietavond voor Make-A-Wish Nederland georganiseerd. Gastheer/presentator van de avond is traditioneel Jacques d’Ancona. De voormalig profscheidsrechter en huidig ambassadeur voor Make-A-Wish Nederland leidde ook dit jaar weer zeer betrokken en bevlogen de spectaculaire veiling en hij werd dit keer op geheel originele wijze geassisteerd door tv persoonlijkheid Henny Huisman. De veiling kende enkele interessante kavels zoals een door topspeler Zlatan Ibrahimovic gesigneerd shirt van zijn club Paris Saint Germain, een kunstwerk van kunstenaar Erik Zwezerijnen, een hele advertentiepagina in het Dagblad van het Noorden en een schilderij van wenskind Juliette.
De benefietavond, waarbij de catering in handen was van Euroborg Horeca, werd omlijst met diverse optredens. Mede dankzij de belangeloze inbreng van topartiesten als Pia Douwes, Sara Kroos en Jan Smit bleven de kosten beperkt en kan Make-A-Wish Nederland rekenen op een aanzienlijke bijdrage om meer dan tien kinderwensen te kunnen vervullen.
Gasten
Gasten waren onder anderen hoofdtrainer Erwin van de Looi en enkele selectiespelers van FC Groningen, tv-presentator Kees Jansma, oud-international Pierre van Hooijdonk, schaatskampioene Ireen Wüst en de voormalige FC-spelers Erik Nevland en Evgeniy Levchenko.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’