‘Prachtige en emotionele dagen’

13 november 2018

In de 697ste online nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen derby tegen sc Heerenveen en zijn aangekondigde afscheid bij de Trots van het Noorden aan het einde van dit seizoen en kijkt hij vooruit naar het traditionele G-Toernooi in Glimmen en een oefenwedstrijd van de reserves van de eerste selectie tegen de wisselspelers van AZ, komende donderdagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

“De afgelopen dagen waren voor mij persoonlijk een achtbaan. In de wetenschap dat op maandag (gisteren – red.) mijn aanstaande vertrek wereldkundig zou worden gemaakt, hoopte ik natuurlijk meer dan ooit op een goed resultaat tegen sc Heerenveen, afgelopen zondag. Het werd een prachtige dag. Het begon met de meest indrukwekkende sfeeractie in de clubgeschiedenis en de mooiste van Nederland, naar onze bescheiden mening. De plagende uitdrukking ‘het mooiste aan Friesland is de trein naar Groningen’ werd werkelijk op schitterende wijze in beeld en geluid gebracht. Kippenvel!”
 
Sterke wedstrijd
“Daarna volgde van onze kant een sterke wedstrijd. Op de 2-0 overwinning was niets af te dingen en door de winst hebben we weer aansluiting gevonden met de clubs boven ons. Hierdoor kunnen we ons na de komende interlandperiode in de laatste fase van de eerste seizoenshelft richten op het verder klimmen op de ranglijst. Dat vertrouwen is er.”
 
“Na ons speelden achtereenvolgens de basketballers van Donar en de volleyballers van Abiant Lycurgus hun wedstrijden in een volgepakt MartiniPlaza. Onder het affiche ‘Super Sunday’ kon je afgelopen zondag als sportliefhebber voor het eerst drie duels van de topsportclubs in Groningen achter elkaar bezoeken. En een ‘Super Sunday’ werd het, want alle drie de clubs pakten de volle winst.”
 
Afscheid
“Gisteren (maandag – red.) volgde een zeer emotionele dag. In kleine kring was bekend dat ik mijn afscheid zou gaan aankondigen en ik zag er met name tegenop om het aan de collega’s op de werkvloer te moeten melden. De reacties onder het personeel waren hartverwarmend en dat voelde goed. Daarna gingen we ons opmaken voor de persconferentie, die druk werd bezocht. De staande ovatie die mij daar ten deel mocht vallen, deed me eveneens heel wat.”
 
“Vanaf deze plek wil ik graag een ieder hartelijk bedanken voor de gestuurde reacties. Het is voor mij onmogelijk deze allemaal persoonlijk te beantwoorden, maar ik heb ze wel langs zien komen en heb het enorm gewaardeerd. Vanaf nu gaan we weer vol energie en ambitie over tot de orde van de dag, want er liggen nog de nodige uitdagingen en we willen met elkaar het seizoen op een goede wijze afsluiten.”
 
Interlandperiode
“De komende interlandperiode benutten we onder meer met het spelen van een oefenwedstrijd tussen de reserves van de eerste selectie en de wisselspelers van AZ. Dit oefenduel wordt komende donderdagmiddag om 13.00 uur gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Belangstellenden hebben vrije toegang via de hoofdingang.”
 
“Bij het oefenduel met AZ 2 ontbreken de internationals. Namens FC Groningen zijn de komende week maar liefst tien spelers onderweg met hun nationale team: Ritsu Doan met Japan, Jannik Pohl met Denemarken onder-21, Uriel Antuna met Mexico onder-21, Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra met Jong Oranje, Tom van de Looi en Lars Kramer met Oranje onder-20 en Ludovit Reis, Daniël van Kaam en Thijs Dallinga met Oranje onder-19.”
 
G-Toernooi
“Morgenmiddag (woensdag – red.) wordt in Glimmen voor de vijftiende keer het G-Toernooi van FC Groningen gehouden. In een samenwerking tussen Stichting FC Groningen in de Maatschappij, FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa-college zullen tien teams strijden om de FNV-Bouw bokaal. Het voetbalfeest op Sportpark De Groenenberg, waar de velden van VV Glimmen zijn gevestigd, begint om 13.45 uur. De finale is gepland om 16.00 uur.”
 
“De deelnemende verenigingen aan het G-Toernooi zijn: De Brug, Drenthina, HS’88, Kids United, Kids United dames, Gorecht, ONR, Asser Boys, SJS en Cosis. Elk team zal gecoacht en begeleid worden door spelers en/of trainers van de eerste selectie van FC Groningen. Daarbij worden de teams ondersteund door studenten van het Alfa-college Sport en Bewegen.”
 
“Tot volgende week!”

181112EOA1620

Laatste nieuws