string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Prachtig slot van de competitie.

Dinsdag 26 april 2011 om 14:44

In de 328ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de thuisoverwinning op NEC en meldt hij de diverse activiteiten van de komende week.

“We hadden afgelopen zondag diverse bijzondere gasten in Euroborg. Zo bekeken onder anderen de nieuwe aanwinsten Johan Kappelhof en Lorenzo Burnet het duel vanuit de Arjen Robben Skybox. Het Ajax-duo werd afgelopen vrijdag gepresenteerd en wilde hun nieuwe teamgenoten voor volgend seizoen al direct aan het werk zien.”
“De al eerder gecontracteerde Matias Jones, die deze week een oriëntatiebezoek brengt aan Groningen en gisteren (maandag – red.) voor het eerst meetrainde met de eerste selectie van hoofdtrainer Pieter Huistra, zocht een plekje op de tribune op naast Gonzalo Garcia, die eveneens afkomstig is uit Uruguay en Jones dezer dagen wat op sleeptouw neemt in zijn nieuwe omgeving voor volgend seizoen.”
Belgische voetbalfans
“Op diezelfde tribunes had zich een groep Belgische voetbalfans uit Mechelen verzameld. Zij kwamen speciaal af op het duel tussen de Belgische vrienden Jonas Ivens en Björn Vleminckx. Jonas werd de meest gelukkige van de twee, want hij won met FC Groningen en wist bovendien de topscorer van NEC van scoren af te houden in Euroborg. Ivens had na afloop een ontmoeting met de voetbalfans van zijn voormalige Belgische club KV Mechelen.”
“Ook Dusan Tadic had persoonlijke fans op de tribune zitten. Vrienden uit Servië waren de afgelopen dagen overgekomen uit het geboorteland van Tadic en konden hun geluk niet op toen de vleugelaanvaller van FC Groningen tien minuten voor tijd met een prachtige uithaal voor de 2-1 voorsprong zorgde en daarmee de wedstrijd min of meer besliste. De fles champagne, die Tadic kreeg omdat hij door de kijkers van Eredivisie Live was uitgeroepen tot ‘Man of the Match’, werd na afloop dan ook feestelijk gedeeld.”
Zappsport
“Tevens was er een televisiecrew van Zappsport Voetbal in Euroborg om tijdens de rust van het duel met NEC het onderdeel ‘Latje trappen’ op te nemen en presentator Ron Boszhard van het kinderprogramma ontving na afloop in zijn speciale voetbalcamper Maikel Kieftenbeld. Dit laatste programmaonderdeel wordt vanmiddag vanaf 16.30 uur uitgezonden via Nederland 3. Een herhaling van Zappsport Voetbal is zondag te zien rond de klok van 17.00 uur. ”
Clinic
“Morgenmiddag (woensdag – red.) tussen 17.30 uur en 19.30 uur is er opnieuw een C1000 Clinic, dit keer bij Eemsboys. Hierbij zullen de eerste selectiespelers Nicklas Pedersen en Leandro Bacuna aanwezig zijn en Jelle Wagenaar van Jong FC Groningen, dat overigens vanavond (dinsdag – red.) om 18.30 uur de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen speelt. De ploeg van trainer Dick Lukkien heeft al een puntenrecord te pakken, maar hoopt tegen Jong ADO Den Haag ten koste van Jong Heracles Almelo als tweede te eindigen in de Beloften Eredivisie, achter kampioen Jong PSV. Het duel van Jong FC Groningen begint vanavond op Sportpark Corpus den Hoorn om 18.30 uur en de toegang is gratis.”
“Morgen (woensdag – red) houdt ondergetekende in Slochteren een lezing tijdens een bijeenkomst van relaties van City Box, dat gespecialiseerd is in doe-het-zelf opslag voor zowel particulieren als bedrijven.”
FC Groningen Junior Club
“Vorige week woensdag kwam de Paashaas op bezoek in Euroborg. In de lounge werden paaseieren verstopt voor de jongste leden van de Junior Club. Natuurlijk had de Junior Club groots uitgepakt met onder meer een luchtkussen en konden de kinderen zich laten schminken. Met bijna 50 deelnemers was dit een zeer geslaagde activiteit.”
“Dezer dagen valt bij alle leden de nieuwste editie van het clubblad Coooool! in de brievenbus. De Coooool!, die vijf keer per seizoen uitkomt, staat weer vol met allerlei nieuwtjes en feitjes over de Junior Club en FC Groningen. Er is speciale aandacht voor de Junior Clubdag op zaterdag 11 juni, waarvoor leden een gratis kaart kunnen aanvragen. Ouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden kunnen kaarten kopen vanaf € 2,00 per stuk. Omdat de Junior Clubdag wordt georganiseerd in samenwerking met stichting Eurovoetbal is het programma geschikt voor jong en oud! Het programma op pinksterzaterdag bestaat onder meer uit twee voetbalwedstrijden, een optreden van de populaire meidengroep Djumbo en allerlei leuke kinderattracties.”
FanTour
“Zondag reist de Junior Club met twee bussen mee met de FanTour naar ADO Den Haag. Na deze laatste FanTour van het seizoen staat de teller van de door de Junior Club bezochte wedstrijden op elf, wat inhoudt dat honderden kinderen het afgelopen seizoen hebben deelgenomen aan deze leuke en aansprekende activiteit. Wegens het grote succes zal de Junior Club FanTour volgend jaar zeker weer op het programma staan.”
“Volgende week dinsdag hebben we een speciale ‘Borrel op locatie’, want dan bezoeken sponsorrelaties van FC Groningen de Eemshaven. In samenwerking met sponsorrelatie Groningen Seaports nemen we ’s middags een kijkje bij de grootste bouwlocatie van Nederland. In de Eemshaven vinden enorme ontwikkelingen plaats en op uitnodiging van Seaports directeur Harm Post krijgen wij een rondleiding door de Eemshaven, zowel per boot als per touringcar. Kortom: een zeer interessante activiteit.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’