Postema tot medio 2024 onder contract bij FC Groningen

22 mei 2020 / vandaag

FC Groningen heeft met Romano Postema overeenstemming bereikt over een nieuw contract bij de Trots van het Noorden. De 18-jarige spits uit Groningen zette in het Hitachi Capital Mobility Stadion zijn handtekening onder een nieuwe vierjarige verbintenis tot medio 2024.

Romano Postema tekende in maart vorig jaar een driejarige overeenkomst, die liep tot medio 2022. Dit contract is nu dus al weer opengebroken en verlengd. Afgelopen seizoen kwam de voetbalcarrière van Postema in een stroomversnelling. De spits debuteerde als invaller op 31 augustus in het eerste elftal van FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Daarna werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal, dat deelnam aan de eindronde van het WK onder-17 in Brazilië.
 
Basisdebuut
Eenmaal terug in Groningen stond Postema een week voor zijn achttiende verjaardag voor zijn basisdebuut in de Eredivisie in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, dat was op 1 februari van dit jaar. Tot nu toe heeft de spits 12 officiële wedstrijden achter zijn naam staan in het eerste elftal van FC Groningen.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is blij met de verse handtekening van Postema. “Romano is een product uit onze opleiding en een echte Stadjer, dat maakt het extra mooi. Maar bovenal is hij een zeer talentvolle spits met een goed gevoel om op het juiste moment op de juiste plek te zijn. Naast het functioneren in en met een team is het maken van doelpunten één van de belangrijkste onderdelen in het voetbal. Dat is een kunstje dat niet heel veel spelers beheersen. Tot nu toe heeft Romano laten zien in elk elftal waarin hij speelt tot scoren te komen. Hij leeft van doelpunten maken en dat is een eigenschap die je bij een spits graag ziet. Wij zijn dan ook blij dat hij voor een langere periode bij ons onder contract staat. Wij gaan verder met het werken aan de dagelijkse groei van Romano en hebben veel vertrouwen in hem richting de toekomst.”
 
Opleiding
Postema, geboren op 7 februari 2002 in Groningen, tekende voor het seizoen 2013/2014 zijn eerste opleidingsovereenkomst bij FC Groningen. De spits speelde in het seizoen 2008/2009 in de jeugd van DIO Groningen en maakte vervolgens de overstap naar GVAV-Rapiditas, waar hij vier seizoenen actief was.
 
In 2013/2014 begon Postema bij FC Groningen in de onder-12 en vervolgens doorliep hij de afgelopen zeven seizoenen de onder-13, onder-15 en onder-17 binnen de opleiding van FC Groningen. Met dat laatste team werd hij in april 2019 kampioen in de landelijke Eredivisie en kroonde Postema zich met 31 treffers tot topscorer van de competitie.

Met shirt en Fledderus in stadion
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws