string(9) "claudebot"

Politie Marseille stelt voorwaarden aan kaartverkoop.

Maandag 09 november 2015 om 15:45

FC Groningen overweegt geen kaartverkoop op te starten voor de Europese uitwedstrijd tegen Marseille, op donderdag 26 november. Vandaag, maandag 9 november, kreeg de Trots van het Noorden van de autoriteiten in Marseille namelijk te horen dat er maximaal 500 kaarten zouden mogen worden verkocht en dat daarbij bovendien georganiseerd vervoer verplicht is.

De clubleiding van FC Groningen laat weten deze restricties ‘onwenselijk en onaanvaardbaar’ te vinden. Naast dat het maximale aantal van 500 kaarten onaanvaardbaar is, is ook de verplichte wijze van vervoer voor FC Groningen ontoelaatbaar. Er is op hoog niveau contact met de UEFA en ook burgemeester Peter den Oudsten van Groningen bemoeit zich met de kwestie en spant zich tot het uiterste in voor de belangen van de FC-supporters. Indien de gestelde voorwaarden aan de kaartverkoop op korte termijn niet worden aangepast, stelt FC Groningen zich op het standpunt dat het in dat geval geen kaartverkoop zal opstarten.
Verplicht vervoer
Supporters, die naar het vijfde groepsduel van de UEFA Europa League in Zuid-Frankrijk willen, zouden in dat geval namelijk verplicht per bus of vliegtuig moeten reizen. Daarbij zou het vervoer per bus rechtstreeks vanuit Groningen naar het stadion van Marseille gaan en op de wedstrijddag per vliegtuig met een vlucht van Nederland naar Frankrijk en georganiseerd vervoer rechtstreeks vanaf de luchthaven naar Stade Vélodrome. Na het laatste fluitsignaal in het stadion van Marseille zou de terugreis op dezelfde wijze moeten plaatsvinden. “Geen gastvrije situatie en een onwenselijke onderneming voor onze supporters, waaraan bovendien een flink prijskaartje komt te hangen”, zo stelt algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen.
Veiligheid
De politiechef van Marseille heeft de genoemde voorwaarden voor een kaartverkoop gesteld in een officieel schrijven aan FC Groningen. Hij beroept zich hierbij mede op de veiligheid van de FC Groningen-supporters rondom de wedstrijd. De politiechef zegt er onder meer van op de hoogte te zijn, dat de FC-supporters graag in corteo van het centrum van de stad naar het stadion lopen. Hij vreest daarbij voor een confrontatie met supporters van Olympique. Vanwege de jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Parijs zeggen de autoriteiten dat er in Marseille te weinig agenten beschikbaar zijn voor het drie dagen lang handhaven van de openbare orde en veiligheid in de havenstad rondom de Europese wedstrijd.
UEFA
Vorige week liet de politiechef van Marseille al weten te overwegen supporters van FC Groningen te weren, dan wel het aantal beschikbare kaarten te maximeren. FC Groningen heeft volgens regelgeving recht op 3.500 toegangskaarten voor haar supporters en had de UEFA reeds ingeschakeld om tot een oplossing voor de onduidelijkheden te komen. De club besloot reeds omwille van de onduidelijke situatie de aangekondigde kaartverkoop van afgelopen vrijdag tot nader order uit te stellen.
Intensief contact
De afgelopen weken is er intensief contact geweest tussen de UEFA, Olympique Marseille en FC Groningen. De bekerwinnaar stelt nog steeds alles in het werk om voor de rechten van haar supporters op te komen. Mede om die reden reisde de ingeschakelde UEFA vorige week donderdag met een speciale afgezant naar Marseille om de ontstane problematiek aldaar met de lokale autoriteiten te bespreken en om zo snel mogelijk tot een uitkomst en uitspraak te komen. “Het nu gestelde voornemen van de Franse autoriteiten is voor ons onacceptabel en wij dringen dan ook op hoog niveau van diverse kanten aan op het bijstellen van deze voorwaarden”, aldus Nijland.
Niet gewenst
FC Groningen is op de hoogte van het feit dat vele supporters reeds een reis en/of accommodatie richting Frankrijk hebben geboekt. Ook voor de bekerhouder zijn de omstandigheden rondom de kaartverkoop voor Marseille-uit frustrerend, omdat deze situatie volledig buiten de macht van de club ligt.
FC Groningen wacht de verdere ontwikkelingen af en dringt daarbij aan op spoedige duidelijkheid.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’