Poldervaart: ‘Trots om bij deze grote club te werken’

22 juni 2019 / vandaag

FC Groningen is begonnen aan het seizoen 2019/2020. Hoofdtrainer Danny Buijs leidde de eerste oefensessie van de eerste selectie. Rondom de training werden diverse interviews gehouden. Verschillende trainers, middenvelder Ramon Pascal Lundqvist en voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen werden door spreekstalmeester Matthias Mulder aan de tand gevoeld.

Voorafgaand aan de eerste training van het seizoen was hoofdtrainer Danny Buijs de eerste die iets mocht vertellen. “De batterij zit weer vol na een vakantie in Egypte,” zei Buijs. “We hebben zin in een nieuw seizoen en gaan vol nieuwe energie eraan beginnen. De goede punten van afgelopen seizoen zullen we meenemen, maar er zijn natuurlijk genoeg uitdagingen en punten waarin we ons willen verbeteren.”
 
Na de oefensessie, waarin de nieuwe assistent-trainer Adrie Poldervaart een prominente rol vertolkte, werd Poldervaart door Mulder voorgesteld aan het publiek. “Natuurlijk is het even wennen in een nieuwe omgeving,” vertelt Poldervaart. “Ik ben in april gestopt bij Excelsior en werd weken later door FC Groningen benaderd. Ze hadden een profielschets gemaakt en daar paste ik goed in. Ik heb diverse gesprekken gevoerd en ben er trots op om bij deze grote club te mogen werken. Het trainingscomplex, maar ook het stadion hier is fantastisch.”
 
“Ik wist al heel veel van FC Groningen, ben als trainer van een tegenstander al in het stadion geweest en kijk veel voetbal. De grootsheid van FC Groningen in de regio is bekend, maar dat geldt niet alleen voor deze regio. FC Groningen is ook in de rest van Nederland een heel grote club. Daar mogen de mensen hier in Groningen best trots op zijn.”
 
Een van de nieuwelingen op het veld was de Zweed Ramon Pascal Lundqvist. De middenvelder dankt zijn voornaam aan zijn Nicaraguaanse roots en wil graag met de dubbele naam worden aangesproken. “Ik ben net in Groningen en het bevalt me prima. Op dit moment zit ik nog in een hotel. Ik hoop hier veel aan spelen toe te komen en het team zo goed mogelijk te helpen in het behalen van de doelen. Welk doel dat is? Zo hoog mogelijk eindigden op de ranglijst.”
 
Ook voorzitter van de Supportersvereniging John de Jonge kwam aan het woord. FC Groningen verkocht tot op heden 8.500 seizoenkaarten. De Jonge riep supporters die nog geen seizoenkaart hebben op om dit zeker wel te doen. “De ploeg heeft de steun nodig, dus ga er met z`n allen achter staan. Het gaat goed met ons als supportersvereniging en we zijn erg blij met onze nieuwe hoofdsponsor Allure Energie. Het wordt voor ons als supportersvereniging een spannend jaar. We zijn druk met het uitbreiden van ons supportershome zodat we nog meer fans kunnen ontvangen. We hebben nu zo`n 3.800 leden en het zou mooi zijn als dat dit jaar over de 4.000 gaat.”

190622EOB9688
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws