string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Poldervaart: 'Steun doet veel met ons als ploeg'.

Vrijdag 18 maart 2022 om 13:15

FC Groningen speelt zondagmiddag in Stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht. Aftrap in de Domstad staat gepland om 12.15 uur. Trainer Danny Buijs miste de afgelopen trainingen door ziekte waardoor assistent-trainer Adrie Poldervaart de voorbeschouwing voor zijn rekening nam. 

Danny Buijs was de afgelopen dagen niet op sportpark Corpus den Hoorn aanwezig wegens ziekte, maar club en trainersstaf hebben goede hoop dat de hoofdtrainer zondag voldoende is hersteld om te kunnen coachen in Galgenwaard.
 
FC Groningen maakte vorige week in de slotfase van de wedstrijd tegen N.E.C. een achterstand goed en won in een uitzinnige Euroborg met 4-3. “Dat zijn de wedstrijden die je onthoudt, de ontlading was fantastisch,” zegt Poldervaart over het voetbalgevecht van vorige week. “Maar we hebben niet zo goed gespeeld als de weken ervoor. Daar hebben we kritisch naar gekeken en zijn we deze week mee aan de slag gegaan.”
 
Het duel in Utrecht is de strijd tussen de huidige nummer 7 en 8 van de Eredivisie. De achterstand van FC Groningen op de Domstedelingen is 7 punten. “Utrecht heeft een zeer ervaren ploeg die er alles aan doet om hoog in het linkerrijtje te eindigen. Ze geven je het idee dat er ruimte ligt, maar lopen het heel snel dicht en zijn razendsnel in de omschakeling. Daar moeten we beducht voor zijn.”
 
FC Groningen wordt in Utrecht gesteund door ruim 540 supporters. De energie die zij brengen vanuit het uitvak, kan voor een boost zorgen voor de spelers op het veld. “Bij Feyenoord-uit hebben ze 90 minuten lang staan zingen. In Utrecht zijn het er nog weer meer dan in Rotterdam. Dat is fantastisch en doet veel met ons als ploeg.”
 
FC Utrecht – FC Groningen staat zondag middag vanaf 12.15 uur onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Bekijk de hele voorbeschouwing van Poldervaart via onderstaande videoplayer. 

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard