Pol van Boekel scheidsrechter bij Noordelijke twist

1 augustus 2019 / vandaag

FC Groningen start zaterdagavond 3 augustus om 18.30 uur het Eredivisie-seizoen 2019/2020 met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. De Noordelijke twist wordt gefloten door scheidsrechter Pol van Boekel. Het is de veertigste wedstrijd van FC Groningen onder leiding van de voormalig profvoetballer. 

Van Boekel hanteerde tijdens de laatste competitiewedstrijd van het afgelopen seizoen eveneens de fluit in het duel aan De Oude Meerdijk. Van Boekel had in december 2006 op bezoek bij AZ voor het eerst een wedstrijd van FC Groningen onder zijn hoede en maakte ruim een jaar later in januari 2008 zijn debuut in de toenmalige Euroborg in het thuisduel met Excelsior.
 
Eerdere duels
Van de voorgaande 39 duels van FC Groningen onder leiding van Van Boekel won de FC er 15. Tien keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, 14 maal trok de Trots van het Noorden aan het kortste eind. Vorig seizoen stonden naast het treffen in Emmen ook de beide competitieconfrontaties tegen AZ onder leiding van de uit Noord-Brabant afkomstige scheidsrechter.
 
De arbiter wordt zaterdag in Emmen geassisteerd door Dave Goossens en Rens Bluemink. Edgar Bijl is vierde official terwijl Edwin van de Graaf VAR is, Rob van de Ven is assistent-VAR. Het duel tussen Emmen en Groningen aan De Oude Meerdijk wordt zaterdag om 18.30 uur afgetrapt.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws