Pohl helpt reserves aan zege bij HHC in Hardenberg

18 september 2018

Een combinatieteam van FC Groningen heeft dinsdagavond in Hardenberg met 1-0 gewonnen van HHC. De eindstand was reeds bij rust bereikt. De enige treffer kwam op naam van de Deen Jannik Pohl, die eerder in de wedstrijd een strafschop miste.

180918EOB2854looi

Insteek van de wedstrijd in Hardenberg was het maken van speelminuten en daarmee het opdoen van wedstrijdritme voor de reserves van de eerste selectie. De ploeg met inbreng van zeven spelers vanuit de eerste selectie werd aangevuld met negen spelers uit Jong FC Groningen, waarvan alleen reservedoelman Pelle Boevink in Hardenberg niet in actie kwam.

Buitenkansje
In de eerste helft van de wedstrijd tegen de ploeg uit de Tweede Divisie kreeg FC Groningen 2 volop kansen. Die waren echter niet aan Ahmad Mendes Moreira, Jannik Pohl en Daniël van Kaam besteed. Ook miste Pohl een buitenkansje vanaf elf meter. Op slag van rust kwam de enige treffer tot stand uit een voorzet van Mendes Moreira, die door de Deen Jannik Pohl werd binnengeschoten.

Ook na de pauze had Groningen de betere kansen, maar wisten Pohl, Thijs Dallinga en Amir Absalem de score niet verder op te voeren. Aan de kant van de thuisclub waren Ashwin Manuhutu, Rob van der Leij, Shkodran Metaj en Joël Amakodo spelers met een FC-verleden in de ploeg van trainer Gert Jan Karsten.

Helft
Met een oefenzege in de bagage zal de ene helft van de groep aansluiten bij de eerste selectie richting Groningen-AZ in de Eredivisie op zondagmiddag aanstaande en zal de andere helft zich gaan richten op SteDoCo-Jong FC Groningen van zaterdagmiddag in de Derde Divisie Zaterdag.

Opstelling FC Groningen 2
Jan Hoekstra; Tapmahoe Sopacua (76’ Tim Riksman), Lars Kramer, Luka Prljic (82’ Kellian van der Kaap), Luuk Wouters (62’ Marijn Ploem); Uriel Antuna, Tom van de Looi, Daniël van Kaam, Amir Absalem; Ahmad Mendes Moreira (62’ Thijs Dallinga), Jannik Pohl.
Rest bank: Pelle Boevink.

Score: 42’ Pohl (Mendes Moreira) 0-1
Scheidsrechter: Paarhuis

180918EOB3285buijs

Laatste nieuws