Podcast Word Groter: Peter Jeltema

15 september 2021

FC Groningen is een podcast gestart onder de naam Word Groter. Dit is een verwijzing naar de belofte in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. De podcast wordt geproduceerd door KVM Media, in opdracht van FC Groningen. In aflevering 5 is Peter Jeltema te gast, voormalig Hoofd Opleiding van de Trots van het Noorden.

Peter Jeltema is geboren en getogen in Groningen. Hij heeft meer dan twintig dienstjaren achter zijn naam staan bij de Trots van het Noorden. Sinds dit seizoen is hij werkzaam bij de KNVB. Het voormalige hoofd van de Opleiding van FC Groningen is nu in Zeist Hoofd Talentontwikkeling.
 
Voetbalgezin
De nu 60-jarige Jeltema groeide op in een voetbalgezin, waar hij op jonge leeftijd werd geïnjecteerd met de sport. Tijdens zijn schooltijd besteedde Jeltema dan ook meer tijd aan sport, dan aan zijn huiswerk. Het heeft de Groninger een carrière in de voetballerij niet in de weg gestaan.
 
Jeltema blikt in de Word Groter podcast terug op zijn schooltijd, waar zijn interesse voor andere zaken groter was dan voor het studeren. “Ik was een sterk afgeleide scholier die niet wist wat hij moest gaan doen. Laat staan dat daar een beroep voor bedacht was. Ik was niet zo’n schoolganger, ik had daar ook helemaal geen uitdaging. Ik vond andere dingen veel leuker, voetbal en sport vond ik heel leuk. Een school midden in de stad was heel uitnodigend, ik begon de stad meer te ontdekken. Ik heb mijn schooltijd wel op een hele andere manier beleefd.”

Stroeve schoolperiode
Ondanks een stroeve schoolperiode wist het huidig Hoofd Talentontwikkeling van de KNVB ook zijn eigen talent te ontwikkelen binnen de voetballerij. Na het trainen en coachen van verschillende jeugdteams vond Jeltema zijn passie als Hoofd Opleiding bij FC Groningen. Een bijzondere ervaring, wanneer hij hierop terugkijkt.
 
Word Groter is een podcast over groei. Over het leven. Over mensen. Hosts Maarten Siepel en Wouter Holsappel spreken iedere aflevering een inspirerende gast. Een gast met een verhaal. Met iedere keer één gemene deler: de persoon die zij spreken heeft een connectie met FC Groningen.
 
De podcast is te beluisteren via Apple Podcast en/of Spotify.

Podcast Jeltema2

Laatste nieuws