Podcast Word Groter met Gerda Dekker

21 juli 2021

FC Groningen is gestart met een podcast. De naam is Word Groter, een verwijzing naar de belofte in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. De podcast wordt geproduceerd door KVM Media, in opdracht van FC Groningen. In aflevering 4 is Gerda Dekker te gast, directeur School voor Gastvrijheid en Toerisme bij Noorderpoort.

Word Groter is een podcast over groei. Over het leven. Over mensen. Hosts Maarten Siepel en Wouter Holsappel spreken iedere aflevering een inspirerende gast. Een gast met een bijzonder verhaal. Met iedere keer één gemene deler: de persoon die zij spreken heeft een connectie met FC Groningen.
 
Aflevering 4 van Word Groter is vanaf vandaag, woensdag 21 juli, te beluisteren. Dit kan via Apple Podcast en/of Spotify.

#4 Gerda Dekker
In aflevering 4 is Gerda Dekker te gast, die opgroeide in Drenthe. Ze trok voor haar studie op jonge leeftijd naar de andere kant van het land, naar Breda, waar ze niemand kende. In de Brabantse stad haalde Dekker haar diploma aan de Breda University of Applied Sciences. Daarna deed ze de lerarenopleiding aardrijkskunde en toerisme aan Fontys Hogescholen “om te kijken of dat ooit wat is.” Het pakte haar. Dekker startte twintig jaar geleden binnen het mbo-onderwijs. “De mooiste tak van sport,” zoals ze zelf zegt. Eerst als docent, later als leidinggevende bij ROC Aventus in Apeldoorn. Daarna maakte Dekker de overstap naar het Alfa-college in Groningen, waar ze na ruim drie jaar als Opleidingsmanager meer dan zes jaar als Regiodirecteur functioneerde. In 2018 werd ze aangesteld als directeur Gastvrijheid en Toerisme bij Noorderpoort.
 
Naast haar werk is Dekker al meer dan vijf jaar bestuurslid van het Ronald McDonaldhuis. Haar connectie met FC Groningen is dat ze sinds zes jaar optreedt als gastouder voor jeugdspelers van de Trots van het Noorden. “Als je ruimte in je huis hebt en ruimte in je hart, dan is het zo, zó leuk.”

Gerda2

Laatste nieuws