Podcast Word Groter met Erik Meems

13 januari 2022

Word Groter is de podcast van FC Groningen. De naam is een verwijzing naar de belofte in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. De podcast wordt geproduceerd door KVM Media, in opdracht van FC Groningen. In aflevering 6 is Erik Meems te gast, directeur/eigenaar van Century Autogroep in Groningen.

Word Groter is een podcast over groei. Over het leven. Over mensen. Hosts Maarten Siepel en Wouter Holsappel spreken iedere aflevering een inspirerende gast. Een gast met een bijzonder verhaal. Met iedere keer één gemene deler: de persoon die zij spreken heeft een connectie met FC Groningen.
 
Aflevering 6 van Word Groter is nu te beluisteren. Dit kan via Apple Podcast en/of Spotify.
 
#6 Erik Meems
In aflevering 6 is Erik Meems te gast, directeur/eigenaar van Century Autogroep. De ‘autofreak’ is geboren en getogen in het Oost-Groningse Mussel, een 1.600 inwoners tellend dorp. Al op zijn 10e sleutelde de jonge Meems aan auto’s in dorpsgarage Tempel. Hij studeerde vier jaar lang werktuigbouwkunde aan de HTS in Groningen. En na die opleiding besloot hij met een groep vrienden nog 2,5 jaar technische bedrijfswetenschappen te studeren aan de universiteit.
 
Voor Meems was zijn auto met recht een heilige koe. “Mijn eerste auto was een Volkswagen Jetta. Een redelijk ouderwets model, maar wij hadden er uiteraard aan gesleuteld; andere banden eronder en de auto verlaagd. Met een groepje vrienden hadden we allemaal zo’n blikvanger. We voelden ons de koningen van het dorp. Reden niet onopgemerkt voorbij.”

Erik Meems2

Duitsland
Meems liep stage in Duitsland, werkte jarenlang bij de grootste auto-importeur van Nederland – PON in Leusden – en kwam, ging en kwam razendsnel weer terug bij Century. Als Noordeling en directeur/eigenaar zit hij op z’n plek bij Campus Groningen aan de Bornholmstraat.
 
Terugkijkend op zijn werkende leven tot nu toe, komt Meems tot de conclusie dat vooral zijn jeugdjaren bij Tempel hem hebben gevormd. “Een baantje is belangrijk voor je ontwikkeling. Je komt in aanraking met verschillende type mensen en je maakt fouten waarvan je leert. Bij Tempel kon en mocht ik heel veel doen. De eigenaar liet mij daarin ook vrij. Dat is het motto wat ik nu zelf ook gebruik richting mijn mensen: ga maar ondernemen binnen mijn onderneming. Als dat goed gaat, worden we daar allemaal heel blij van.”
 
De podcast is te beluisteren via Apple Podcast en/of Spotify.

Laatste nieuws