Podcast Word Groter (Promotiedagen 2021) met Bart van Hintum

30 januari 2022

Word Groter is de podcast van FC Groningen. De naam is een verwijzing naar de belofte in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. De podcast wordt geproduceerd door KVM Media, in opdracht van FC Groningen. Tijdens de Promotiedagen eind vorig kalenderjaar voerden presentatoren Maarten Siepel en Wouter Holsappel diverse interessante gesprekken. In deze aflevering is Bart van Hintum te gast, verdediger bij FC Groningen.

Word Groter is een podcast over groei. Over het leven. Over mensen. Tijdens de Promotiedagen eind vorig kalenderjaar werd in het Word Groter Theater van FC Groningen een speciale serie podcasts opgenomen. Eén van de gasten die aanschoof op het podium van het Word Groter Theater is Bart van Hintum. De verdediger is profvoetballer sinds 2005 en inmiddels bezig aan zijn derde seizoen in Groningen. Hoewel Van Hintum één van de oudste spelers uit de selectie is, heeft hij veelvuldig een basisplaats en is hij altijd fit. Zijn leeftijd doet hem echter steeds vaker nadenken over zijn werkleven na het voetbal. 
 
De speciale Word Groter podcast geproduceerd tijdens de Promotiedagen is nu te beluisteren. Dit kan via Apple Podcast en/of Spotify.

Van Hintum2

Bart van Hintum 
Van Hintum begon zijn profcarrière bij Top Oss, kende succesvolle jaren bij PEC Zwolle en een buitenlands avontuur in Turkije. Op latere leeftijd maakte de verdediger nog een mooie transfer naar FC Groningen. Mede omdat Van Hintum altijd voor zijn sport heeft geleefd, is hij ook op 35-jarige leeftijd nog altijd topfit. “Ik ben altijd wel bezig geweest met lifestyle. Als ik niet er alles voor had gedaan, was ik niet zo fit geweest.”
 
Van Hintum heeft het lichaam en de fitheid van een topsporter. Zeker binnen de huidige faciliteiten van FC Groningen haalt de verdediger het optimale uit zijn trainingsarbeid en probeert daarin een voorbeeld te zijn voor zijn jongere teamgenoten. “Ik probeer de jongens mee te nemen in het krachttraject. Dat is ook wel een taak als oudere speler. De jonge jongens zien hoeveel je ervoor over hebt om fit te blijven.”
 
Hoewel Van Hintum nog wekelijks schittert in de Eredivisie beseft de verdediger dat het einde van zijn profcarriere in zicht is. Wanneer het precies is, weet de verdediger nog niet, maar Van Hintum denkt duidelijk na over zijn toekomst. Zijn plannen vertelt de verdediger in de Word Groter podcast. “Ik ga na het stoppen met voetbal, meteen aan de bak. Mezelf kennende is het de volgende dag volle bak erin en bezig met de toekomst.” 
 
De podcast is te beluisteren via Apple Podcast en/of Spotify.

Laatste nieuws