Podcast: Derby van het Noorden bij Effektief

10 april 2021

FC Groningen is een podcast gestart onder de naam Word Groter. Dit is een verwijzing naar de belofte in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. De podcast wordt geproduceerd door KVM Media, in opdracht van FC Groningen. In de eerste aflevering is Patrick Reinders te gast, grootaandeelhouder en mede-eigenaar van de Effektief Groep. Binnen zijn bedrijf wordt de Derby van het Noorden op ongekende wijze beleefd.

De compagnon van Patrick Reinders bij de Effektief Groep is Erwin de Jong, een fervent aanhanger van sc Heerenveen. Reinders vertelt dat De Jong als ballenjongen met de familie Van der Velde vanuit zijn woonplaats Bakkeveen naar de Friese club reed. Jaren later zette De Jong als mede-eigenaar van Effektief zijn handtekening onder het contract als shirtsponsor bij sc Heerenveen. “Nee, daar heb ik mijn handtekening niet onder gezet. En ik sta ook niet op de foto’s”, vertelt Reinders stellig.
 
De rivaliteit binnen Effektief is groot als het gaat om Groningen en Friesland. Reinders: “Wij hebben op de zaak een tafelvoetbaltafel staan, speciaal laten maken in München. De ene helft is FC Groningen, met groene poppetjes in FC-outfit. De ander kant is Heerenveen. Er hangen 2 shirtjes boven. Het lelijke Heerenveen-shirt en het FC-shirt met mijn kaartje van de bekerfinale 2015. Er is altijd strijd. Het is ook zo dat zij hier niet meer in de skybox mogen komen. Drie, vier jaar geleden verloren wij hier thuis van Heerenveen. Waren zij heel vervelend. Toen heb ik gezegd: ‘Dat gaat niet meer gebeuren’. Ze keken me wat vreemd aan en dachten dat ik een geintje maakte. Een jaar later stond de derby weer op het programma en zeiden ze: ‘We komen weer.’ Ik zei alleen: ‘Het was geen geintje’. Sindsdien zijn ze niet meer welkom in onze skybox hier.”

Word Groter is een podcast over groei. Over het leven. Over mensen. Hosts Maarten Siepel en Wouter Holsappel spreken iedere aflevering een inspirerende gast. Een gast met een verhaal. Met iedere keer één gemene deler: de persoon die zij spreken heeft een connectie met FC Groningen.
 
De podcast is te beluisteren via Apple Podcast en/of Spotify.

Reinders_close

Laatste nieuws