string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Plek in Jupiler League op het spel in Beloftencompetitie.

Dinsdag 02 juni 2015 om 13:57

Jong FC Groningen speelt in het komende seizoen een volledige competitie met elf ploegen die in het seizoen 2016/2017 zullen instromen in de zogeheten voetbalpiramide. Er wordt onder meer gestreden om de plek die is vrijgekomen in de Jupiler League, door het terugtrekken van Jong FC Twente.

Vanaf maandag 10 augustus zijn FC Twente, AZ, Vitesse, FC Utrecht, FC Groningen, Sparta Rotterdam, FC Volendam, De Graafschap, Almere City FC, Brabant United en Achilles ’29 de deelnemers aan deze competitie, die voor elk team uit tien thuis- en tien uitwedstrijden bestaat. De laatste speelronde is op maandag 9 mei 2016.
Op basis van een ranglijst van de resultaten van de Beloften en A1 en B1 over een periode van drie jaar in combinatie met de eindrangschikking van de Beloftencompetitie 2015/2016 zal een klassering worden opgemaakt, die zal bepalen waar de teams zullen instromen in de voetbalpiramide.
Verdeling
De nummer 1 van de voornoemde ranking zal zich plaatsen voor de Jupiler League 2016/2017. De nummers 2 tot en met 5 zullen instromen in de nieuwe Landelijke Divisie. De overige zes teams worden verdeeld over de Topklasse Zaterdag en Topklasse Zondag, waarbij de hoogst gerangschikte teams als eerste hun voorkeur mogen uitspreken. FC Groningen heeft de wens vanaf 2016/2017 op zaterdag te spelen op Sportpark Corpus den Hoorn.
Naar verwachting zullen Twente, AZ en Vitesse strijden om het startbewijs voor de plek in de Jupiler League en gaan Utrecht, Groningen en Sparta met deze drie ploegen uitmaken wie in de Landelijke Divisie zal starten. Deze divisie tussen de Jupiler League en de beide Topklassen zal uit achttien teams bestaat. Uit elke Topklasse plaatsen zeven ploegen zich.
Reserves
Zestien deelnemers, waaronder de Eredivisieclubs Feyenoord, PEC Zwolle, Heerenveen, Cambuur, Willem II, ADO Den Haag, Heracles, Excelsior, NEC en Roda JC hebben aangegeven geen gebruik te willen maken van de eenmalige mogelijkheid met hun Beloftenteam in te stromen in de voetbalpiramide.
Zij hebben gekozen voor een nieuwe reservecompetitie op de maandagavond. Diverse clubs in de Jupiler League, zoals dit jaar FC Emmen, FC Eindhoven, MVV en Telstar zien hier echter geen meerwaarde en zien helemaal af van deelname aan deze competitie die geen leeftijdsgrens en dispensatieregels kent en waarin ook geen kampioen wordt gehuldigd.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’