Plek acht inzet van thuisduel met VVV-Venlo

1 maart 2019 / vandaag

FC Groningen heeft in de maand februari 10 punten gepakt in vier duels. Meer dan elke andere ploeg in de Eredivisie. Het team van trainer Danny Buijs won de drie thuiswedstrijden in 2019 zonder uitzondering. “Als we hetzelfde kunnen bieden als tegen Feyenoord en Heracles, hebben we grote kans op een positief resultaat,” aldus Buijs.

Voor de strijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen VVV-Venlo, de huidige nummer 8 van de ranglijst, heeft Danny Buijs een vrijwel complete selectie tot zijn beschikking. Django Warmerdam trainde nog niet met de groep en ook de inzetbaarheid van Samir Memisevic vormt nog een vraagteken. “Verder zijn er links en rechts nog wel wat kleine pijntjes, maar het lijkt me niet nodig die spelers te benoemen,” aldus Buijs. “We hebben de zaterdagtraining nog voor de boeg en daarna maken we de definitieve balans op.”

Tegenstander
De ploeg uit Venlo wordt getraind door Maurice Steijn, die als coach in het verleden bij ADO Den Haag ook de speler Danny Buijs nog onder zijn hoede had. “Ik denk dat zij een prima seizoen draaien,” keek Buijs tijdens het wekelijkse perspraatje naar de komende tegenstander. “VVV is een stugge ploeg, met veel fysieke kracht. Hun speelwijze is het hele seizoen zowel in thuis- als uitwedstrijden hetzelfde. Ze spelen 4-3-3 en kunnen ook de lange bal hanteren met Mlapa voorop en Seuntjens die kan bijsluiten.”

FC Groningen speelt de laatste thuiswedstrijden goed en op die manier komt de eerste doelstelling van definitief veilig spelen hard dichterbij. “We moeten als ploeg weer hetzelfde bieden als tegen Feyenoord en ook tegen Heracles. De strijd en honger om te willen winnen, moet er vanaf spatten. Wat dat betreft is de ‘honger’ die Willem II gisteravond (donderdag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker – red.) toonde, een goed voorbeeld. Met ons publiek erachter willen we zondagmiddag weer een mooie wisselwerking bewerkstelligen.”

Seizoenkaarten
Vandaag, vrijdag 1 maart, is bij FC Groningen de seizoenkaartverkoop voor 2019/2020 opgestart. Danny Buijs maakte een voorzichtige de tussenbalans op van het huidige seizoen. “Van de twaalf thuiswedstrijden die we gespeeld hebben, zijn we in het merendeel ervan met applaus van het veld gegaan. Ik denk dat PEC Zwolle (0-1), Willem II (0-1) en FC Twente (0-2, beker) uitzonderingen waren en die wedstrijden zaten in het begin van het seizoen. Vlak voor de winterstop was Emmen-thuis (1-2) natuurlijk ook een teleurstelling.”

“Maar op de andere acht wedstrijden, kijken de supporters volgens mij met een positief gevoel terug. FC Groningen laat bovendien zien een trouw publiek te hebben. We kunnen zeer tevreden zijn op de manier waarop we in de thuiswedstrijden worden gesteund door de supportersgroeperingen, die de handen ineen hebben geslagen. En ook in de uitwedstrijden worden we tot nu toe gesteund door mooie aantallen supporters. Er is echt wat positiefs gaande. Tegen Feyenoord hebben we een indruk gegeven hoe we de komende weken en maanden willen spelen. Het is nu aan ons om die lijn door te trekken.”

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws