string(9) "claudebot"

Pittig programma op dag 3 met onderling toernooi.

Woensdag 06 januari 2016 om 14:08

Op de derde dag van het trainingskamp in Costa Ballena stond er voor de selectie van FC Groningen bij het opstaan een pittig programma geschreven op het informatiebord in het spelershotel. De technische staf, onder aanvoering van hoofdtrainer Erwin van de Looi, trommelde de spelersgroep deze woensdag drie keer op voor verschillende activiteiten.

Na de reisdag op maandag en de eerste trainingen op dinsdag, begon de derde dag in Spanje in de vroege ochtend met een duurloop in de omgeving van het Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort, waar spelers en staf tot en met zondag verblijven. Heen en terug werd ruim vijf kilometer afgelegd.
Per fiets
Van de 25-koppen tellende selectie mocht een aantal zich per fiets begeven door de omgeving van Costa Ballena, gelegen in de provincie Cádiz nabij de stad Jerez de la Frontera. Doelman Sergio Padt, Mimoun Mahi en Lorenzo Burnet hadden lichamelijke ongemakken, waardoor het niet wenselijk was dat zij zouden mee rennen met de groep, die werd begeleid door fysiektrainer Robbert de Groot.
Abel Tamata werkte een individueel programma af en herstelt buiten de groep om van een lichte enkelblessure, opgelopen tijdens de middagsessie van dinsdag. Juninho Bacuna verscheen wel weer buiten, hij is herstellende van een griep en deed al weer delen van de groepstrainingen mee. Padt en Mahi trainden aangepast.
Winnende team
Na het ontbijt maakten spelers en staf zich op voor een veldtraining op het kortgeschoren Spaanse gras. Na een warming-up, wat loopoefeningen en een grote partij van elf tegen elf, volgde een afsluitend onderling toernooi. Drie ploegen speelden een hele competitie – dus twee keer tegen elkaar – zeven tegen zeven van vijf minuten per partij.
Het winnende team bestond uit keeper Stefan van der Lei, Oussama Idrissi, Hans Hateboer, Jesper Drost, Hedwiges Maduro, Etiënne Reijnen, Rasmus Lindgren en Michael de Leeuw. De winnaars van de onderlinge competitie werden op de gevoelige plaat vastgelegd door huisfotograaf Erwin Otten van FC Groningen en Jan Kanning, die in Spanje aanwezig is namens het Dagblad van het Noorden.
Oefenwedstrijd in Montecastillo
Na drie jaar achtereen de tenten te hebben opgeslagen in het Spaanse Oliva, verblijft FC Groningen dit jaar van maandag 4 januari tot en met zondag 10 januari voor het wintertrainingskamp in Costa Ballena Beach, in de regio Andalusië. Er staat aan de Spaanse Zuidkust één oefenwedstrijd gepland.
Vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur treedt de ploeg van trainer Erwin van de Looi aan tegen KV Oostende, dat halverwege het seizoen op de vierde plaats staat in de Jupiler Pro League. De bedoeling is dat er vier partijen van een half uur worden gespeeld. De wedstrijden worden afgewerkt in Montecastillo, de verblijfplaats van de Belgen in de directe omgeving van de Spaanse stad Jerez de la Frontera.
Vliegen
De eerste selectie vliegt op zondag 10 januari via Sevilla terug naar Amsterdam. Precies een week later, op zondag 17 januari, hervat FC Groningen de tweede seizoenshelft van de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus