Pilot ‘Trainen in de wijk’ start in Hoogezand

13 januari 2021

De maatschappelijke doelstelling van FC Groningen – beschreven in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’ – is het oplossen van bewegingsarmoede in Noord-Nederland. FC Groningen wil haar achterban aanzetten tot bewegen, om zo een gezonde levensstijl te stimuleren. Stichting FC Groningen in de Maatschappij start daarom vandaag – woensdag 13 januari – in de wijk Gorecht-West in Hoogezand een pilot ‘Trainen in de wijk’, waarbij het met kinderen wil voetballen in de wijk. Morgen – donderdag 14 januari – houdt de FC een pilot in Hoogkerk.

 

trainen-in-de-wijk-landscape

Vorig jaar deden er wekelijks zo’n 10,4 miljoen Nederlanders aan sport en op dit moment, mede door de huidige coronamaatregelen, zijn dat er nog zo’n 8,7 miljoen. Met name jonge kinderen sporten minder dan voorheen, terwijl sport en bewegen juist voor de ontwikkeling van jonge kinderen van essentieel belang is. Sport en goed bewegen is de minimale vereiste om nu en later het maximale uit jezelf te halen. Als de bewegingsarmoede onder kinderen nu niet wordt aangepakt, is in 2040 liefst 2 van de 3 volwassenen te zwaar, blijkt uit cijfers van Huis voor de Sport Groningen.
 
Kinderen
FC Groningen wil, vanuit haar ambitie om bewegingsarmoede op te lossen in Noord-Nederland, de kinderen aanzetten om meer en beter te bewegen. Daarom trekken de trainers van Stichting FC Groningen in de Maatschappij de wijk in met het voetbalprogramma ‘Trainen in de wijk.’ In eerste instantie gaat het om een pilot, die wordt gehouden in verschillende wijken uit het verzorgingsgebied van de club.
 
Kinderen kunnen zich na de online lessen van school melden bij het Cruyff Court aan de Thorbeckelaan waar samen met kinderen uit de wijk onder leiding van trainers en beweegcoaches van FC Groningen kan worden gevoetbald. Morgen - donderdag 14 januari - staan de FC-coaches bij de Anne Frank School in Hoogkerk. 
 
Beleidsplan ‘Samen naar de Grote Markt’
Het aanzetten tot meer en beter bewegen met als doel de bewegingsarmoede in Noord-Nederland op te lossen, is de belangrijkste maatschappelijke doelstelling van FC Groningen. Dit heeft de club omschreven in het nieuwe beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. Het gehele beleidsplan waarin de Trots van het Noorden richting geeft aan de plannen voor de komende jaren, is te downloaden via de onderstaande link.

Lees hier het beleidsplan

Gasterra

Laatste nieuws