string(9) "claudebot"

Pijnlijke enkel Metaj, lichte terugslag voor Hiariej.

Maandag 18 oktober 2010 om 14:27

Een dag na de met 1-0 gewonnen Derby van het Noorden kan de balans worden opgemaakt van de spelers, die geblesseerd het veld van Euroborg dienden te verlaten. Zowel Tom Hiariej als diens vervanger Shkodran Metaj ging in het duel met sc Heerenveen voortijdig naar de kant.

Hiariej was tijdens de laatste competitiewedstrijd, tegen FC Twente, met een hamstringblessure uitgevallen. Het herstel leek razendsnel te verlopen en na drie volledige groepstrainingen werd besloten de middenvelder op te stellen in het treffen met de Friezen. Hiariej moest echter na een half uur spelen toch de strijd staken.
Risico
Een dag na de derby licht trainer Pieter Huistra toe waarom er voor gekozen was Hiariej in de basis te laten starten. “De medische staf heeft aangegeven dat er een risico zat aan het inzetten van Tom en wij hebben dat uiteraard ook mee laten wegen. Maar de speler zelf heeft ook nog een stem in het geheel en Tom wilde deze wedstrijd absoluut niet missen. Hij wilde het proberen. De trainingen waren ook goed verlopen. Uiteindelijk hebben we besloten Tom op te stellen.”
Lichte terugslag
Met het uitvallen van Hiariej is de blessure niet verergerd, zegt Huistra. “Er is sprake van een lichte terugslag. We hebben het geprobeerd, maar Tom heeft het dus niet gered. We zullen nu meer tijd nemen om hem weer helemaal fit te krijgen. Komende zaterdag zal Tom dan ook ontbreken voor de competitiewedstrijd tegen NEC in Nijmegen. Daarna bekijken we het per wedstrijd.”
Blok
De vervanger van Hiariej, Shkodran Metaj, maakte de 90 minuten evenmin vol. Vol overgave stortte de linksbenige middenvelder zich tot twee keer toe voor een Friese doelpoging. Bij het laatste blok dat Metaj zette, verzwikte hij zijn enkel. “Shkodran heeft een dikke, pijnlijke enkel. We zullen de komende dagen moeten zien hoe dit zich ontwikkelt, dat is nu nog niet in te schatten”, laat Huistra weten.
Bacuna
Leandro Bacuna daarentegen sluit vanaf vandaag (maandag – red) weer aan bij de groepstraining van de eerste selectie van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’