string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Piet Fransen, Tonny van Leeuwen en Koeman Tribune in Euroborg.

Zondag 23 oktober 2011 om 13:20

Naast de Piet Fransen Tribune komen in Euroborg ook de Tonny van Leeuwen Tribune en de Koeman Tribune. Dat is de uitkomst van een verkiezing onder de supporters van FC Groningen. De Piet Fransen Tribune werd voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente officieel in gebruik genomen. Fransen maakte op het veld van Euroborg de twee andere namen bekend.

Begin augustus heeft FC Groningen de Oosttribune in Euroborg vernoemd naar clubicoon Piet Fransen. Bij die gelegenheid kondigde algemeen directeur Hans Nijland aan dat ook de Noord- en de Zuidtribune een passende naam uit de 40-jarige historie van de club zouden gaan krijgen.
Top-5
De supporters van de club konden deze namen zelf kiezen. FC Groningen zette hiervoor een campagne op, resulterend in een Top-5. Er kon een keuze gemaakt worden uit: Tonny van Leeuwen, Jan van Dijk, Erik Nevland, Arjen Robben en de Koeman Tribune, verwijzend naar Martin, Erwin en Ronald Koeman.
Bijna tweeduizend seizoenkaarthouders brachten hun stem uit. Tonny van Leeuwen won met grote voorsprong de verkiezing voor de Noordtribune, voor Erik Nevland. De Zuidtribune leverde de familie Koeman de meeste stemmen op, voor Arjen Robben. Ook bij het optellen van alle stemmen kwamen Van Leeuwen en de Koemannen als de nummers één en twee uit de bus.
In gebruik
FC Groningen zal de komende periode een moment zoeken waarop de Tonny van Leeuwen Tribune en de Koeman Tribune officieel in gebruik worden genomen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’